Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel

Verbinden van een maatje aan (meestal) eenzame ouderen (Blerick)

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Ouderen
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60404
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/2651663-/activiteiten/Verbinden-van-een-maatje-aan-meestal-eenzame-ouderen-Blerick/60404 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In Blerick zijn we op zoek naar een Contactpersoon voor de (dementie)maatjes. Vind je het fijn om te luisteren naar de wensen en behoeften van mensen en hen aan elkaar verbinden? Dan is dit een leuke vacature voor u! Wil je dit met zijn 2e doen, lees dan ook verder.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

In alle wijken van Venlo zijn maatjes actief! Dit zijn inwoners die van betekenis willen zijn voor een ander. Wekelijks bezoeken zij (meestal) ouderen met een klein netwerk. Ze praten, drinken een kopje koffie of maken een kleine wandeling. Het wordt als zeer waardevol vrijwilligerswerk gezien dat vaak maar 2 uur per week kost, soms zelfs om de week. We noemen dit het maatjesproject. Het wordt gerund door een fijne groep vrijwillige contactpersonen in samenwerking met de seniorencoaches van Incluzio Sociale Basis. We zetten overigens ook maatjes in bij mensen met dementie. HIervoor werken we samen met de trajectbegeleiders van Hulp bij Dementie. 

Werkzaamheden

Als Contactpersoon (dementie)maatjes ben je het aanspreekpunt in jouw wijk tussen de inwoners die op zoek zijn naar een maatje (hulpvrager) en mensen die zich als maatje (vrijwilliger) willen aanbieden! Je hebt een gesprek bij de mensen thuis om hen te leren kennen en hulpvraag en aanbod aan elkaar te verbinden. Je stelt de vrijwilliger en hulpvrager aan elkaar voor. als er een klik is maken zij met elkaar afspraken voor verdere bezoeken. Als de match gemaakt is ben je aanspreekpunt bij vragen. 

Hierbij kun je terugvallen op de seniorencoach in de wijk en de collega contactpersonen uit de andere wijken, zodat je er niet alleen voor staat.

Wij vragen

 • Zelfstandig kunnen werken
 • Communicatief en sociaal vaardig
 • Goed kunnen luisteren en in staat zijn de behoefte duidelijk te krijgen.
 • De nodige mensenkennis en affiniteit met mensen, met name ouderen
 • Goed kunnen organiseren en plannen
 • Open en toegankelijk karakter en het kunnen opbouwen van een       vertrouwensband
 • Bereidheid tot bijscholing
 • Eigen vervoersmogelijkheden om op huisbezoeken te kunnen gaan.

Wij bieden

 • Waardevol vrijwilligerswerk
 • De mogelijkheid om van betekenis te zijn voor een ander
 • Zelfstandig werken in je eigen wijk
 • samenwerking met seniorencoach en contatpersonen in de andere wijken
 • De mogelijkheid om je tijd zelf in te kunnen delen
 • De mogelijkheid om dit met zijn 2e te doen
 • Een telefoon met abonnement
 • Bijscholing betreffende relevante onderwerpen
 • Vrijwilligersovereenkomst met Incluzio
 • De garantie dat u goed verzekerd bent tijdens het uitvoeren van uw  werkzaamheden.
 • Jaarlijkse activiteit voor alle maatjes van Incluzio

Tijdsbesteding

Gemiddeld 4 uur per week flexibel in te delen maar meer uren mag ook. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Venlo > Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Verbinden van een maatje aan (meestal) eenzame ouderen (Blerick)

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.