Skip Navigation

Actief Roermond

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Actief Roermond, wil zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging ...

Buurt & omgevingZorg & WelzijnOnderwijs
Deel

Training | Dementie

Evenement · 4 feb 2020, 19:00 - 21:00
Donderbergweg 47, 6043 JA Roermond, Nederland
Buurt & omgevingZorg & WelzijnOnderwijs
Dit is een verleden vrijwilligersvacature.1 plaats over.
#18811
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Actief-Roermond/activiteiten/Training--Dementie/18811 om je aan te melden
SamenvattingVerdiepende training voor (dementie)vrijwilligers: ‘Omgaan met dementie’
Uitgebreide omschrijving

Wel.kom Roermond organiseert in samenwerking met Hulp bij Dementie en MET ggz een training voor vrijwilligers over omgaan met dementie. De training bestaat uit 4 dagdelen en is in eerste instantie bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met dementie. Trainers zijn Ria Verstappen, casemanager Hulp bij Dementie en Marieke Zelissen, gezondheidszorgpsycholoog MET ggz.

Inhoud

Dementie is een ziekte waarbij het functioneren van de hersenen achteruitgaat. Het begint vaak met vergeetachtigheid. Daarna doen zich andere problemen voor, bijvoorbeeld iemand weet niet goed meer welke dag het is of kan de weg terug naar huis niet meer vinden. Vrijwilligers die betrokken zijn bij iemand met dementie hebben mogelijk vragen en behoefte aan ondersteuning. Voor hen is deze training ontwikkeld. Tijdens de training wordt ingegaan op het ziektebeeld en communicatie met en benadering van iemand met dementie. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Data en locatie

4 februari, 11 februari, 18 februari, 3 maart 2020

Aanvang 19.00 uur

De Donderie (ruimte 10), Donderbergweg 47-49, 6043 JA Roermond

Meer informatie en/of aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot en met 29 januari a.s. bij Els Dorssers. Maximaal aantal deelnemers is 20. Voor de materialen wordt een bijdrage gevraagd van € 15,00, contant te voldoen bij de eerste bijeenkomst.

Ook vrijwilligers die niet betrokken zijn bij iemand met dementie kunnen zich aanmelden.

Wel.kom Roermond

Els Dorssers

T 0475 34 51 35

E [email protected]

Hoe kom ik er?
Over Actief Roermond
Actief Roermond, wil zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging. Eigenlijk gewoon voor elkaar! Hoe dan? Wij kunnen je daarbij ondersteunen met het verbreden van kennis en vaardigheden en je in contact brengen met organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Actief Roermond is dé plek waar de actieve burger op zoek kan naar vrijwilligerswerk. Waar hij zijn kennis kan verbreden en waar hij gewaardeerd wordt. Actief Roermond is ook de plek waar organisaties hun vacatures kunnen plaatsen en zij hun organisatie, vereniging of stichting breed onder de aandacht kunnen brengen.
Ons team bestaat uit twee deskundige adviseurs, die ook ingezet kunnen worden als Goed Geregeld Adviseur.
·
Dit is een verleden vrijwilligersvacature.1 plaats over.
#18811
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Actief-Roermond/activiteiten/Training--Dementie/18811 om je aan te melden