Skip Sidebar
Aquadoen

Aquadoen

Non-profit

Over ons

Repair Café Venlo-Fiks heeft in 2020 een initiatief ontwikkeld, zwerfafval op en langs de Maas opruimen. Maar dan vanuit een boot, juist voor de plekken waar vanaf de kant het voor de mensen die ...

Natuur & MilieuBuurt & omgeving
Deel
Aquadoen

Aquadoen

Taak · 2–4 uur
Vanuit huis
VervoerZwerfafvalBegeleidingSociaal contactNederlandsEngelsDuits
Natuur & MilieuBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Aquadoen
#49315
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Aquadoen/activiteiten/Aquadoen/49315 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zwerfafval opruimen langs de Maasoevers en de Maas zowel lopend als varend in de gemeente Venlo onder de naam Aquadoen.

Uitgebreide omschrijving

Het gezamenlijk opruimen van zwerfafval langs en op de Maas zowel lopend als varend in de gemeente Venlo onder de naam Aquadoen. Hulpmiddelen zoals grijpers en schepnetten zijn ter beschikking. Voor mensen die meevaren is een reddingsvest verplicht, deze worden ook ter beschikking gesteld. Verder zorgen wij voor de blauwe hesjes van de organisatie SchoneRivieren waar wij bij aangesloten zijn.


Aquadoen is partner in de Schone Rivieren Alliantie. Wij steunen de ambitie van Schone Rivieren: plasticvrije rivieren in Nederland in 2030. Wij dragen actief bij aan oplossingen om dit te bereiken en roepen met Schone Rivieren op tot dringende acties, die zorgen voor een grondige aanpak bij de bron:


  • Het reduceren van de productie en consumptie van plastic
  • Het herontwerpen van plastic producten
  • Het verbeteren van beleid ten aanzien van plastic


Schone Rivieren is een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Schone Rivieren brengt samen met duizenden vrijwilligers de plasticvervuiling in Nederland in kaart, ruimt het op en pakt het probleem aan bij de bron.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over Aquadoen

Repair Café Venlo-Fiks heeft in 2020 een initiatief ontwikkeld, zwerfafval op en langs de Maas opruimen. Maar dan vanuit een boot, juist voor de plekken waar vanaf de kant het voor de mensen die deelnemen aan opruimacties te moeilijk is. Waar dichte struiken staan en veel stenen liggen die het onbegaanbaar of te gevaarlijk maken om daar te ruimen. 84 procent van het zwervende afval in ons water is plastic, zo ontdekten onderzoekers van het initiatief Schone Rivieren. Met 221 rivieronderzoekers verzamelde Schone Rivieren in 2018 bijna 77.000 stuks afval. Ook langs de oevers van de Maas is zwerfafval aanwezig, maar ook in de rivier zelf.