Skip Sidebar

Over ons

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer ...

Buurt & omgevingWelzijn
Deel
Buurtbemiddelaar Heerlen

Buurtbemiddelaar Heerlen

Structureel werk · Flexibele uren
Kruisstraat 103, 6411 BS Heerlen, Nederland
Buurt & omgevingWelzijn
Activiteit Delen
Buurtbemiddeling Heerlen
#64370
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Buurtbemiddeling-Alcander/activiteiten/Buurtbemiddelaar-Heerlen/64370 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buurtbemiddeling is afwisselend en interessant werk. En het geeft voldoening. Vooraf neemt u deel aan een basistraining en gedurende het jaar aan intervisie.

Uitgebreide omschrijving

Buurtbemiddelaars gezocht in Heerlen

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar. 


Op zoek naar nieuwe bemiddelaars 

Alcander / Heerlen STAND-BY! is op zoek naar een aantal enthousiaste buurtbemiddelaars die zich op vrijwillige basis willen inzetten in Heerlen.

Buurtbemiddeling is afwisselend en interessant werk. En het geeft voldoening. Het kost niet veel tijd, gemiddeld 5 uur per bemiddeling en 2 uur voor de intervisiebijeenkomst. Het aantal bemiddelingen en de werktijden bepaalt u zelf. Daarbij is het goed om te weten dat uw reiskosten vergoed worden en dat er in tweetallen bemiddeld wordt, u gaat dus niet alleen op pad. 


Wat moet een bemiddelaar kunnen? 

Er zijn geen opleidingseisen voor mensen die buurtbemiddelaar willen worden. Wel is het belangrijk dat u enthousiast bent, goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding heeft. U benadert mensen op een open en positieve manier. 


Eigen basistraining 

Alle bemiddelaars krijgen een basistraining en hebben geregeld een intervisiebijeenkomst. Ook mediators zijn welkom om te reageren. 


Inzet in Heerlen

Wilt u zich aanmelden als buurtbemiddelaar, maar voelt u schroom om in uw eigen stadsdeel betrokken te worden bij een burenconflict? Dan kunnen we u desgewenst inzetten in een ander stadsdeel of bij onze collega-organisatie (Impuls in Kerkrade, Simpelveld, Voerendaal of Vaals).  


Meer info 

Heeft u interesse? Neem dan contact op met welzijnsorganisatie Alcander / Heerlen STAND-BY! met Helma Kölgen, projectleider Buurtbemiddeling Heerlen voor een oriënterend gesprek.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Heerlen Activiteiten > Buurtbemiddeling Heerlen > Buurtbemiddelaar Heerlen

Over Buurtbemiddeling Heerlen

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar. Buurtbemiddeling Heerlen start in 2023 en valt onder Alcander/Heerlen STAND-BY!.