Skip Sidebar

Over ons

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer ...

Buurt & omgevingWelzijn
Deel
Intakevrijwilliger Buurtbemiddeling

Intakevrijwilliger Buurtbemiddeling

Structureel werk · 4–8 uur/week
Kruisstraat 103, 6411 BS Heerlen, Nederland
Buurt & omgevingWelzijn
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Buurtbemiddeling Heerlen
#66053
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Buurtbemiddeling-Alcander/activiteiten/Intakevrijwilliger-Buurtbemiddeling/66053 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als intakevrijwilliger Buurtbemiddeling functioneer je als eerste aanspreekpunt voor burgers, woningcorporaties, Politie en Handhaving.

Uitgebreide omschrijving

Buurtbemiddeling helpt buren die een conflict hebben, om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Daarvoor worden getrainde buurtbemiddelaars ingezet. Buurtbemiddeling Alcander / HEERLEN stand-by! gaat in Heerlen Noord van start in de buurten Vrieheide, Grasbroek-Musschemig-Schandelen en Maria Gewanden-Mariarade. 


Voor dit project is er behoefte aan twee intakevrijwilligers.

Als intakevrijwilliger Buurtbemiddeling functioneer je als eerste aanspreekpunt voor burgers, woningcorporaties, Politie en Handhaving.

Je bent als het ware een van de 'visitekaartjes' van Buurtbemiddeling.

Je voert de telefonische intake uit, waarbij je na een melding contact opneemt met buren A en buren B. De gegevens registreer je.

Wekelijks overleg je met andere intakevrijwilliger en de Coördinator Buurtbemiddeling over de te nemen stappen en samen monitor je de lopende bemiddelingen.

Daarnaast neem je zes keer per jaar deel aan de intervisie-bijeenkomsten (doorgaans op een avond).

De werkzaamheden voer je gedurende 1 a 2 dagdelen uit vanuit een locatie van Alcander / HEERLEN STAND-BY!, thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheid.


Voor deze vrijwilligersfunctie is het van belang, dat je:

  • representatief bent,
  • goed kunt luisteren zonder een oordeel te vellen,
  • accuraat en zorgvuldig kunt werken met Office 365,
  • netjes weet om te gaan met vertrouwelijke gegevens,
  • je neutraal en onpartijdig kunt opstellen.

Deelname aan de 2-daagse basistraining Buurtbemiddeling wordt verplicht gesteld, de kosten hiervan worden door Alcander / HEERLEN STAND-BY! gedragen. Ook een Verklaring omtrent Gedrag is verplicht.

Daar staat tegenover dat je ingewerkt en begeleid wordt, een vergoeding voor inzet ontvangt, je wordt gefaciliteerd door de organisatie (telefoon en laptop), je ontvangt jaarlijks een waardering in de vorm van een etentje en bon en je mag deelnemen aan cursus of training.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Heerlen Activiteiten > Buurtbemiddeling Heerlen > Intakevrijwilliger Buurtbemiddeling

Over Buurtbemiddeling Heerlen

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar. Buurtbemiddeling Heerlen start in 2023 en valt onder Alcander/Heerlen STAND-BY!.