V247.0321 Man met verstandelijke beperking, die gek op dieren is, zoekt maatje

V247.0321 Man met verstandelijke beperking, die gek op dieren is, zoekt maatje

Structureel werk · 1–2 uur/week
Rector Driessenstraat 2, 6097 AK Heel, Nederland
WelzijnMensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Daelzicht
#41347
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Daelzicht-1/activiteiten/V2470321-Man-met-verstandelijke-beperking-die-gek-op-dieren-is-zoekt-maatje/41347 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken een maatje voor een man 50+ met een verstandelijke beperking. Hij kan enorm genieten van gezelligheid en vindt ook dieren heel erg leuk.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie.


Werkzaamheden:

We zoeken een maatje/vrijwilliger voor man, 50+, met een verstandelijke beperking. Hij kan enorm genieten van gezelligheid en vindt dieren heel erg leuk. Samen met iemand de hond uitlaten of een kinderboerderij bezoeken ,een kopje koffie drinken etc. zou hij heel erg leuk vinden. Verder houdt hij van muziek, allerlei soorten auto’s en treinen enz. Het zijn vooral korte activiteiten waarbij gezelligheid centraal staat.

 

Buiten de woning maakt deze meneer gebruik van een rollator of beweegt hij zich voort op de fiets. Hij is niet verkeersveilig en heeft begeleiding nodig. Verbaal uit hij zich beter dan wat in werkelijkheid bij zijn niveau en belevingswereld past. Er bestaat dus risico op overschatting. Ook creëert hij vaak zijn eigen werkelijkheid, waardoor niet alles wat hij zegt waar is.


Wij zoeken:

De persoon die wij zoeken moet enigszins in staat zijn onderscheid te kunnen maken tussen realiteit en fictie. Een persoon die een maatje voor deze meneer kan zijn, maar ook duidelijkheid kan bieden en grenzen kan stellen indien nodig en afhankelijk van de situatie hem ook soms fysiek enigszins kan ondersteunen mocht dit nodig zijn.

 

Geen ervaring nodig:

Om maatje te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.


Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.


Als vrijwilliger bij Daelzicht:

- ben je verzekerd

- krijg je een vrijwilligersovereenkomst

- mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten

- ontvang je een eindejaar attentie

- vergoeden wij jouw reiskosten


Interesse?

Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie neem dan contact met ons op.


Belangrijk is dat je eerst kunt ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoud.

Dat leggen we allemaal uit tijdens het oriëntatiegesprek.

Als blijk dat het bevalt en sprake is van een match, na een paar maal te zijn geweest, vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) om je officieel in te kunnen schrijven als vrijwilliger .

Wij helpen jou met de aanvraag.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Daelzicht

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. Als vrijwilliger kun je het verschil maken voor onze cliënten. We hebben een diversiteit aan vacatures voor vrijwilligers op verschillende gebieden. Als maatje of voor ondersteuning bij de activiteiten.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kun je terecht bij [email protected]