Skip Sidebar

Daelzicht

Non-profit

Over ons

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en ...

WelzijnMensen met een beperking
Deel

V260.0522 Maatje gezocht voor eenzame man

Structureel werk · 1-3 uur/maand
Herten, Limburg, Nederland
WelzijnMensen met een beperking
1 plaats over.
Activiteit Delen
Daelzicht
#53033
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Daelzicht-1/activiteiten/V2600522-Maatje-gezocht-voor-eenzame-man/53033 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor een man van 66 jaar met een licht verstandelijke beperking zoeken wij een maatje die samen met hem in het weekend een paar uurtjes erop uit wil gaan.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. 


Werkzaamheden:

Voor een man van 66 jaar met een licht verstandelijke beperking uit Herten zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Deze meneer heeft van maandag t/m vrijdag een gestructureerd dagprogramma, echter in de weekenden vindt hij het heel lastig om zijn vrije tijd in te vullen. Hij verveelt zich al snel, omdat hij niet weet hoe hij zijn lege tijd moet invullen. Zijn sociale netwerk is heel klein, waardoor hij niet op familie kan terugvallen.

Hij zou het daarom fijn vinden om met een vrijwilliger in contact te komen waar hij af en toe in het weekend een paar uurtjes mee op stap kan. Hij wil geen hele dagen op stap. Het gaat hem om de kleine uitstapjes, denkend aan; een kop koffie met vlaai nuttigen op een terras, een wandeling maken, een autoritje maken, foto's van vroeger bekijken, een ijsje eten of ergens iets lunchen o.i.d.

Eén keer in de maand zou voor hem al heel fijn zijn. Mocht blijken dat jullie een hele fijne klik hebben, kan de frequentie altijd opgeschaald worden indien hier van beide kanten behoefte aan is.


Wij zoeken:

Een rustige, gezellige vrijwilliger waar deze meneer een gezellig praatje mee kan maken en die ook initiatief toont om iets te gaan ondernemen. Hij vindt dit zelf erg lastig, terwijl hij hier wel heel erg van geniet. Leeftijd is niet allesbepalend, maar als het even kan niet te jong. Hij praat namelijk ook graag over vroeger.


Geen ervaring nodig:

Om vrijwilliger te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.

 

Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.


Wij bieden:

Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag.

 

Als vrijwilliger bij Daelzicht:

 - ben je verzekerd

 - krijg je een vrijwilligersovereenkomst

 - mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten

 - ontvang je een eindejaar attentie

 - vergoeden wij jouw reiskosten 


Interesse?

Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Herten Activiteiten > Daelzicht > V260.0522 Maatje gezocht voor eenzame man

Over Daelzicht

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. Als vrijwilliger kun je het verschil maken voor onze cliënten. We hebben een diversiteit aan vacatures voor vrijwilligers op verschillende gebieden. Als maatje of voor ondersteuning bij de activiteiten.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kun je terecht bij [email protected]