Skip Sidebar

Over ons

DE GROENE TRANSFORMATOR, WAT IS DAT?
Het Duurzaamheidscentrum in Roermond wordt dé plek waar mensen worden geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid binnen hun eigen leven, hun werk ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingWelzijn
Deel
Transformaatje - vrijwilliger in ons Inspiratiehuis

Transformaatje - vrijwilliger in ons Inspiratiehuis

Taak · 2–4 uur
Bredeweg 10, 6042 GG Roermond, Nederland
Gastheer/vrouw
Natuur & MilieuBuurt & omgeving
Activiteit Delen
De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)
#51345
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/De-Groene-Transformator-Duurzaamheidscentrum/activiteiten/Klussers-met-2-rechter--maar-ook-2-linkerhanden-welkom/51345 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als transformaatje heet je bezoekers van het duurzaamheidscentrum welkomen, je gaat in gesprek en praat op een open en positieve manier over duurzaamheid.

Uitgebreide omschrijving

Ben jij geïnteresseerd om samen met andere vrijwilligers het Inspiratiehuis open te houden? Vind je het leuk om bezoekers hartelijk te verwelkomen, met hen in gesprek te gaan en is het voor jou belangrijk om op een open manier te praten over duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor deze training is geen voorkennis over duurzaamheid vereist. We verwelkomen enthousiaste mensen die willen bijdragen aan ons initiatief, ongeacht hun kennisniveau over het onderwerp.


Op welke dagen is het Inspiratiehuis geopend?

Het Inspiratiehuis bevindt zich in de eerste ruimte van De Groene Transformator. Momenteel is het Inspiratiehuis twee keer per week geopend (woensdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur en vrijdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur). Daarnaast ontvangen we regelmatig bezoekers en groepen die graag het verhaal willen horen en in gesprek willen gaan.

Met de groep 'TransforMaatjes' organiseren we onderling de planning voor vrijwilligers die kunnen helpen bij het openhouden van het Inspiratiehuis. Als je niet beschikbaar bent op woensdagochtend of vrijdagmiddag, maar wel graag op een andere dag wilt helpen, doe dan vooral mee met de training. Als we genoeg vrijwilligers hebben voor een extra dag, zullen we het Inspiratiehuis graag vaker openen.

We geven intern een gratis training, de volgende training staat gepland op 8 december.

Na de training ben je in staat om het verhaal van De Groene Transformator te vertellen, inclusief hoe er wordt samengewerkt met bedrijven en vrijwilligers. Je kunt op een enthousiaste manier de verschillende thema's in het Inspiratiehuis introduceren. Tijdens rondleidingen help je bezoekers hun horizon te verbreden door inzicht te geven in de diverse aspecten van duurzaam leven. Je inspireert mensen door hen de mogelijkheden te laten zien en je bespreekt de basisprincipes van wat we als individu kunnen doen in ons dagelijks leven.

Daarnaast leer je hoe je tafelgesprekken kunt begeleiden. Je leert hoe je uitnodigt tot dialoog, hoe je reageert wanneer de waarden van De Groene Transformator worden geschonden en hoe je een gesprek afrondt wanneer de openingstijd voorbij is.


Wil je meedoen? 

De training is gratis. We hopen natuurlijk dat je na de training als vrijwilliger aan de slag wilt gaan in ons Inspiratiehuis. Als je wilt deelnemen of vragen hebt, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Vooraf kun je ook al eens meelopen tijdens openingstijden om te zien of het iets voor je is. Neem dan contact op via bovenstaande gegevens om samen een dagdeel in te plannen.


Mocht je meer informatie willen, kijk dan even op de website van De Groene Transformator: https://degroenetransformator.nl/

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Roermond Activiteiten > De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum) > Transformaatje - vrijwilliger in ons Inspiratiehuis

Over De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)

DE GROENE TRANSFORMATOR, WAT IS DAT?
Het Duurzaamheidscentrum in Roermond wordt dé plek waar mensen worden geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid binnen hun eigen leven, hun werk bij een organisatie/instelling/bedrijf of middels een burgerinitiatief. Het nieuw op te zetten centrum gaat dit doen in samenwerking met vele partners die hieraan een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook.

In het centrum gaan activiteiten m.b.t. verduurzaming plaatsvinden. Denk aan de thema’s groen, biodiversiteit, afval, energie, klimaatadaptatie, duurzaam wonen, circulaire economie, vervoer, enzovoorts. Ook het onderwijs wordt actief betrokken bij het initiatief.

Het toekomstige Duurzaamheidscentrum heeft als belangrijkste doelen:

- Kennisoverdracht en educatie, bieden van perspectief
- Netwerken verbreden en verbinden
- Bewustwording van het belang van duurzaamheid
- Het realiseren van duurzame ontwikkelingen vanuit het centrum (van klein naar groot, ontstaan vanuit de betrokken partners)

Bovenstaande doelen bereiken we enkel door intensief samen te werken met een breed netwerk. Een netwerk van inwoners, scholen, organisaties, bedrijven en de gemeente die gemotiveerd zijn om duurzaamheid naar een volgend level te dragen en het belang inzien elkaar lokaal te kunnen vinden.