Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo
Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

OuderenBuurt & omgevingMensen met een beperking
Deel

Vrijwilligers Informatie en Advies punt Tegelen

Structureel werk · 4 uur/week · Start vanaf 1 sep 2021
Kerkstraat 2a, 5931 NL Tegelen, Nederland
OuderenBuurt & omgevingMensen met een beperking
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#44799
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Incluzio-Sociale-Basis/activiteiten/Vrijwilligers-Informatie-en-Advies-punt-Tegelen/44799 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Vind jij het leuk om met allerlei verschillende mensen om te gaan, kun jij goed luisteren zonder oordeel en wil jij een ander helpen?

Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligers gezocht

 

Vind jij het leuk om met allerlei verschillende mensen om te gaan, kun jij goed luisteren zonder oordeel en wil jij een ander helpen?

 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Voor ons informatie en advies punt zijn wij namelijk op zoek naar vrijwilligers, voor minimaal een dagdeel in de week. Het informatie en advies punt is gevestigd op de Kerkstraat in Tegelen bij T.I.P..

 

Bewoners kunnen hier terecht met (bijna) al hun vragen, op afspraak maar men mag ook zo binnen wandelen. Als vrijwilliger sta je bewoners te woord bij hulpvragen over bijvoorbeeld wonen, werken, welzijn, financiën en zorg. Dit doe je door te luisteren, door te vragen en te signaleren.

 

Het is de bedoeling om de bewoner te voorzien van informatie en advies om hem op weg te helpen, te helpen met invulformulieren en eventueel door te verwijzen naar de betreffende instantie(s). Dit doe je door betrokken te zijn maar wel met voldoende afstand. Natuurlijk doe je dit niet alleen, dit doe je samen met je team vrijwilligers en je collega’s van Incluzio Sociale Basis.

 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die goed Nederlands spreken, representatief zijn, hun weg met een computer weten en goed de vraag kunnen inschatten op ernst of urgentie. Geduld en inleveringsvermogen zijn belangrijke eigenschappen in deze functie.

 

Heb je interesse, vragen of zou je nog meer willen weten dan horen wij dat graag. 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Tegelen > Tegelen Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Vrijwilligers Informatie en Advies punt Tegelen

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo
Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe.