Skip Sidebar

Koraal

Non-profit

Over ons

St. Anna biedt zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking. Maar het zijn onze vrijwilligers die hun leven verder verrijken. Je bent als vrijwilliger van ...

Mensen met een beperkingWelzijn
Deel

Samen ritjes maken met pony en rijtuigje

Structureel werk · 1 uur/week · Start vanaf 23 nov 2021
Panheelderweg 3, 6097 AH Heel, Nederland
Mensen met een beperkingWelzijnDierenwelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Koraal
#47375
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Koraal/activiteiten/Samen-ritjes-maken-met-pony-en-rijtuigje/47375 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die ervaring heeft in het mennen van paarden/pony’s in combi met rijtuigje.

Uitgebreide omschrijving

Een gezonde meid van in de twintig jaar met een licht verstandelijke beperking heeft de wens om, samen met de vrijwilliger, ritjes te leren maken. In eerste instantie zal dit over het terrein van de Piahoeve gaan met mogelijk uitbreiding naar het terrein van St. Anna. Ze is volledig mobiel en kan dus goed lopen. Doet nu ook al de pony’s verzorgen en gaat er altijd mee wandelen maar ze wil graag wat meer leren over omgang met de pony’s. “Hoe met ik de pony inspannen en hoe moet ik handelen tijdens het rijden”. De jongedame zoekt graag de bevestiging of ze het wel goed doet, is nu nog onzeker wat te maken heeft met haar autisme. Duidelijke instructie in een ontspannen sfeer gaat haar zeker helpen. Daarnaast is ze altijd in voor een praatje. Gezelligheid staat voorop!


We zoeken een vrijwilliger die 1 of 2 keer per week op de dinsdag en/of donderdag aanwezig kan zijn. De voorkeur ligt in de middag tussen 13.00u-14.30u, maar alles is bespreekbaar.


Heb jij ervaring in de verzorging en het mennen van pony’s? Ben jij een rustig persoon en heb je het zelfvertrouwen om onze jongvolwassen vrouw de handelingen aan te leren? Beheers jij de Nederlandse taal en kun jij wat tijd vrij maken? Natuurlijk is er altijd een beroepskracht aanwezig die je ondersteunt in de begeleiding en waar je met vragen terecht kunt. We hopen dat je blij wordt van bovenstaande tekst en je met enthousiasme wil aanmelden om kennis met haar te maken.


Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van het bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen st. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk beperkte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, meld je dan aan….je bent altijd welkom!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Heel > Heel Activiteiten > Koraal > Samen ritjes maken met pony en rijtuigje

Over Koraal

St. Anna biedt zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking. Maar het zijn onze vrijwilligers die hun leven verder verrijken. Je bent als vrijwilliger van onschatbare waarde en geeft extra kleur aan de zorg. Dankzij jouw inzet en betrokkenheid kun je écht iets betekenen voor onze cliënten. Een bezoekje, jouw aandacht, samen iets ondernemen: het draagt bij aan de kwaliteit van bestaan van onze cliënten. Het werken als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk en geeft voldoening. Je legt nieuwe contacten en je kunt ervaring opdoen in het werken met mensen met een beperking.

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die iets kunnen betekenen voor onze cliënten. Onze vrijwilligers zijn actief op de meest uiteenlopende gebieden. Van facilitair en techniek tot agrarisch en groen.