Skip Sidebar

Stichting Emmaus Feniks

Club, vereniging of andere

Over ons

Wie zijn wij?

Emmaus Feniks (EF) is een kringloopwinkel en woon-/werkgemeenschap volgens de idealen c.q. visie van de internationale Emmaus beweging: samen wonen, samen werken en samen delen ...

Deel

Over Stichting Emmaus Feniks

Wie zijn wij?

Emmaus Feniks (EF) is een kringloopwinkel en woon-/werkgemeenschap volgens de idealen c.q. visie van de internationale Emmaus beweging: samen wonen, samen werken en samen delen.

Missie en kernwaarden

Emmaus Feniks zet zich in om de waarde teruggeven aan mens en materiaal. Iedereen heeft recht op een plek om te wonen, te werken en mensen om zich heen te hebben, in een omgeving die duurzaam wordt beheerd. Je hebt respect voor een ander en je omgeving.

We werken op basis van uitgangspunten dat ieder mens, ongeacht ras, geloof of afkomst recht heeft volwaardig deel te nemen aan de samenleving en dat ieder mens, ongeacht achtergrond, opleiding of problematiek, een waardevolle bijdrage kan leveren om dit te realiseren.

We vormen woon-werkgemeenschappen waarin mensen die hiervoor kiezen samen wonen en werken met mensen die hun dak- of thuisloze bestaan willen veranderen. We vormen ook kringloopwinkels waar mensen werkervaring kunnen opdoen en een zinvolle dagbesteding vinden.

Inkomen

Wij ontvangen geen structurele subsidies van kerk of overheid. Ons geld verdienen wij hoofdzakelijk door de verkoop van de tweedehands goederen die ons zijn aangeboden of die wij op aanvraag bij klanten thuis hebben opgehaald.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Project (Tijdelijk) · 8–20 uur/week · Start vanaf 18 mrt 2022 Voor ongeveer 12 maanden
Tegelen
Vrijwilliger afdeling Curiosa kringloop Emmaus Feniks
Heb jij enthousiasme om onze Curiosa afdeling mede vorm te geven? Zit je graag met je neus tussen de spulletjes en hou je van schat zoeken?Geplaatst door Stichting Emmaus Feniks
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 20 nov 2022 Voor ongeveer 12 maanden
Tegelen
Vrijwilliger Koken
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met één van onze bewoners de avondmaaltijd willen bereiden voor een groep van maximaal 15 personen. Geplaatst door Stichting Emmaus Feniks

Foto's