Ondersteuning in de laatste levensfase door de inzet van vrijwilligers

Structureel werk · Flexibele uren
Nieuwstraat 41, 5911 JS Venlo, Nederland
Ondersteunend werk
5 plaatsen over.
Activiteit Delen
VPTZ Venlo e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg)
#60180
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/4820091-/activiteiten/Ondersteuning-in-de-laatste-levensfase-door-de-inzet-van-vrijwilligers/60180 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bieden aanvullende hulp aan mensen die ervoor gekozen hebben om thuis in hun eigen vertrouwde omgeving te willen sterven.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

VPTZ Venlo e.o.is een vrijwilligersorganisatie van ongeveer 30 vrijwilligers. Daarnaast heeft de organisatie twee coördinatoren in deeltijd. Zij zorgen voor de goede match tussen cliënt en vrijwilliger en zij begeleiden de vrijwilligers. Een bestuur van vier personen zorgt ervoor dat de goede voorwaarden aanwezig zijn. 

VPTZ Venlo e.o. is werkzaam in de gemeenten Venlo (Arcen, Lomm, Velden,

Blerick, Tegelen, Belfeld) en Beesel (Beesel, Reuver).

 

Werkzaamheden

De VPTZ vrijwilligers zijn er om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de huisarts en thuiszorg. Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever. 

De VPTZ vrijwilliger werkt goed samen met de professionele zorgverleners, maar heeft een eigen invalshoek. De nadruk ligt niet zozeer op zorgtaken maar meer op persoonlijke aanwezigheid. 

 

Wij vragen

Van belang is dat u gemotiveerd bent om in de terminale fase in het leven van betekenis te zijn voor cliënt en mantelzorger.

·    U zoekt een betekenisvolle tijdsinvulling

·    U wilt andere mensen helpen

·    U kunt goed luisteren

·    U bent betrouwbaar en hebt een goed inlevingsvermogen

 

Wij bieden

Alle VPTZ vrijwilligers worden getraind en worden voortdurend bijgeschoold. 

De vrijwilliger sluit een vrijwilligersovereenkomst met de VPTZ organisatie.

 

Tijdsbesteding

Van de vrijwilliger wordt gevraagd om gemiddeld een dagdeel per week beschikbaar te zijn voor een VPTZ inzet. Alles in onderling overleg. De inzet kan overdag, 's avonds of 's nachts plaatsvinden. Wij zijn voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die willen waken in de nacht.

 

Interesse?

 Als u naast de vacature op "reageren" klikt krijgen wij bericht van uw interesse. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. Bent u nog geen vrijwilliger bij Vrijwilligerswerk Venlo? Hier kunt u zich aanmelden!

Hoe kom ik er?

5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > VPTZ Venlo e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) > Ondersteuning in de laatste levensfase door de inzet van vrijwilligers