Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 nov 2023
Nieuwstraat 41, 5911 JS Venlo, Nederland
Zorg
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
VPTZ Venlo e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg)
#68537
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/4820091-/activiteiten/Vrijwilligers-gezocht/68537 om je aan te melden

Contactpersoon

Charlotte Holthuijsen & Elly Booijink CoördinatorenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

VPTZ Venlo e.o. is een vrijwilligersorganisatie. Wij zoeken een bestuurslid voor de functie van penningmeester.

Uitgebreide omschrijving

Vacature Vrijwilligerswerk VPTZ Venlo e.o. (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg)

Heb jij een hart voor mensen in de laatste levensfase? Ben jij zelfstandig, kan jij goed luisteren en weet je er op een respectvolle manier voor iemand te zijn? Dan past vrijwilligerswerk in palliatieve terminale zorg wellicht heel goed bij jou.

 

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en zich in de laatste fase van hun leven bevinden. De zorg is bedoeld om de kwaliteit van het leven zo goed mogelijk te houden door het voorkomen en verlichten van het lijden. In deze fase bieden VPTZ-vrijwilligers ondersteuning zodat deze periode op een zo goed mogelijke manier doorleefd kan worden. Dat kan overdag, ‘s avonds of ’s nachts zijn, bij mensen thuis, in een hospice of zorginstelling.

Wat doe jij als VPTZ vrijwilliger?

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is ‘er zijn’ en waar nodig tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Als VPTZ vrijwilliger verricht je geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar bied je hulp bij bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, voorlezen of waken.

Voordat je start als vrijwilliger doorloop je allereerst een training van enkele dagen, welke speciaal is samengesteld voor nieuwe vrijwilligers binnen de VPTZ. Gedurende je vrijwilligerswerk zijn er diverse trainingen die je kunt volgen.

Interesse?

Heb je interesse? Neem dan contact op met een van de coördinatoren van VPTZ Venlo e.o. Elly Booijink of Charlotte Holthuijsen via [email protected] of via 06-51297070 voor een vrijblijvend gesprek.


Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over VPTZ Venlo e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg)

Waardevol zijn in de laatste levensfase?
Meld je dan als vrijwilliger bij de VPTZ, hier bied je gezelschap en ondersteuning aan mensen in de laatste levensfase in een vertrouwde omgeving