Waardevol zijn in de laatste levensfase

Waardevol zijn in de laatste levensfase

Structureel werk · Flexibele uren
Nieuwstraat 41, 5911 JS Venlo, Nederland
Ondersteunend werkHulpverleningBegeleidingAndersZorg
ZorgWelzijnOuderen
5 plaatsen over.
Activiteit Delen
VPTZ Venlo e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg)
#60180
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/4820091-/activiteiten/Waardevol-zijn-in-de-laatste-levensfase/60180 om je aan te melden

Contactpersoon

Charlotte Holthuijsen & Elly Booijink CoördinatorenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bieden aanvullende hulp aan mensen die ervoor gekozen hebben om thuis in hun eigen vertrouwde omgeving te willen sterven.

Uitgebreide omschrijving

 Waardevol zijn in de laatste levensfase?

Meld je dan als vrijwilliger bij de VPTZ! Je biedt aanwezigheid, ondersteuning en soms gezelschap aan mensen in de laatste levensfase in hun eigen vertrouwde omgeving.

De meeste mensen willen thuis in hun eigen vertrouwde omgeving sterven, maar voor de naaste is dit zwaar; 24 uur per dag klaarstaan! Het is dan fijn om op iemand terug te kunnen vallen. De hulp van een vrijwilliger is dan waardevol.

Een vrijwilliger gaf aan: “het verrijkt mijn leven”.

 

Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij zich kan inleven in de situatie. Vrijwilligers worden in overleg ingezet. We bieden hulp in de gemeentes Venlo en Beesel, mobiliteit is daarom gewenst. Naast beschikbaarheid overdag ontmoeten we ook heel graag mensen die in de nachten inzetbaar zijn. De inzetten kunnen zeer wisselend zijn en er zijn ook weken dat je niet gevraagd wordt. Ook iemand die geen kennis over deze vorm van hulpverlening heeft kan zich aanmelden. Iedereen krijgt een training voorafgaand aan de inzetten. Daarnaast is er begeleiding van een coördinator.

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie 06 51297070 (op werkdagen)

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over VPTZ Venlo e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg)

Waardevol zijn in de laatste levensfase?
Meld je dan als vrijwilliger bij de VPTZ, hier bied je gezelschap en ondersteuning aan mensen in de laatste levensfase in een vertrouwde omgeving