TAALHUISvrijwilliger

TAALHUISvrijwilliger

Structureel werk · Flexibele uren
Begijnengang 2, 5911JL Venlo, Nederland
OnderwijsBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek Venlo
#55093
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Bibliotheek-Venlo/activiteiten/TAALHUISvrijwilliger/55093 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als TAALHUISvrijwilliger informeer je inwoners van de gemeente Venlo die beter Nederlands willen leren lezen/schrijven/spreken.

Uitgebreide omschrijving

Het Taalhuis Venlo is een netwerkorganisatie waarin meerdere partners samenwerken, zoals bijvoorbeeld de Bibliotheek Venlo, de gemeente Venlo, Stichting Groen Licht, Gilde Educatie en Incluzio Sociale Basis. Bezoekers van het Taalhuis krijgen informatie of advies over mogelijke taalcursussen en computercursussen, al dan niet samen met een taalmaatje of bij een opleidingscentrum zoals Gilde.


Jij bent de Taalhuisvrijwilliger die mensen informatie geeft over de mogelijkheden om werk te maken van hun (digi)taalvraag. Je voert intakegesprekken waarbij een advies op maat kan worden opgesteld.


Het Taalhuis geeft altijd gratis advies en voert de gesprekken op afspraak.


Je beschikt hiervoor over goede communicatieve eigenschappen en bent in staat om met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden te communiceren. Je bent hierbij in staat om in korte tijd zicht te krijgen op de situatie en leerwensen van de taalvragers (denk aan taalniveau, ontwikkeldoelen en financiële mogelijkheden).


Je werkt oplossingsgericht en hebt een positieve instelling. Je bent bereid om scholing te volgen en kunt goed zelfstandig werken.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek Venlo

De Bibliotheek Venlo is als schatkamer van informatie en als inspirerend ontmoetingscentrum het maatschappelijk hart van Venlo. De openbare Bibliotheek Venlo is een daadkrachtige, toekomstgerichte en verbindende organisatie. We leveren in samenwerking met onze partners een bijdrage aan het zelfstandig functioneren van mensen tot goed geïnformeerde en ontwikkelde burgers, opdat ze kunnen meedoen in de samenleving.