Vrijwilliger PLEK 3 - de Bibliotheek als derde leeromgeving

Vrijwilliger PLEK 3 - de Bibliotheek als derde leeromgeving

Structureel werk · 1–3 uur/week · Start vanaf 6 sep 2022
Begijnengang 2, 5911JL Venlo, Nederland
Activiteiten begeleidenBegeleidingOnderwijs
Buurt & omgevingOnderwijsKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek Venlo
#54706
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Bibliotheek-Venlo/activiteiten/Vrijwilliger-PLEK-3---de-Bibliotheek-als-derde-leeromgeving/54706 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Samen met 2 docenten begeleiden van een groep van max. 15 kinderen (10-13 jaar) die een taalimpuls en/of impuls op algemene ontwikkeling kunnen gebruiken.

Uitgebreide omschrijving

Empathisch, geduldig en enthousiast. Bij PLEK 3 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die elke dinsdagmiddag na schooltijd een groep van maximaal 15 kinderen ondersteunt en begeleidt. 

PLEK 3 in de Bibliotheek Venlo is een prettige plek waar kinderen van verschillende scholen van groep 6 t/m de brugklas leren zonder dat de nadruk op leren ligt. Ze krijgen de mogelijkheid om taal en talenten op een speelse manier verder te ontwikkelen. Ze gaan in kleine groepjes aan de slag met een viertal thema's en leren met en van elkaar. Ze maken hun wereld groter door bij organisaties en bedrijven te gaan kijken en nieuwe ervaringen op te doen. 

Naast de twee vaste docenten die er wekelijks bij zijn, kun jij als vrijwilliger ondersteuning bieden bij het ontvangen en het in kleine groepjes begeleiden van de kinderen. Door jouw toevoeging aan het team kunnen wij nog meer persoonlijke aandacht geven aan elk kind en maatwerk leveren.


Start is begin schooljaar 2022/2023. Interesse? Neem contact op voor meer informatie of reageer via deze website. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

PLEK 3 is onderdeel van Bibliotheek Venlo. De activiteiten vinden plaats in en rondom Bibliotheek Venlo.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek Venlo

De Bibliotheek Venlo is als schatkamer van informatie en als inspirerend ontmoetingscentrum het maatschappelijk hart van Venlo. De openbare Bibliotheek Venlo is een daadkrachtige, toekomstgerichte en verbindende organisatie. We leveren in samenwerking met onze partners een bijdrage aan het zelfstandig functioneren van mensen tot goed geïnformeerde en ontwikkelde burgers, opdat ze kunnen meedoen in de samenleving.