Skip Sidebar

Over ons

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen.
Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer ...

Deel
Buurtbemiddelaar Kerkrade

Buurtbemiddelaar Kerkrade

Structureel werk · Flexibele uren
Schaesbergerstraat 27a, 6467 EA Kerkrade, Nederland
Activiteit Delen
Buurtbemiddeling Impuls
#60453
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Buurtbemiddeling-Impuls/activiteiten/Buurtbemiddelaar-Kerkrade/60453 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buurtbemiddeling helpt buren die een conflict hebben, om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Wordt jij onze nieuwe buurtbemiddelaar?

Uitgebreide omschrijving

Buurtbemiddelaars gezocht in Kerkrade

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar. 


Op zoek naar nieuwe bemiddelaars 

Impuls is op zoek naar een aantal enthousiaste buurtbemiddelaars die zich op vrijwillige basis willen inzetten in Kerkrade.

Buurtbemiddeling is afwisselend en interessant werk. En het geeft voldoening. Het kost niet veel tijd, gemiddeld 5 uur per bemiddeling en 2 uur voor de intervisiebijeenkomst. Het aantal bemiddelingen en de werktijden bepaalt u zelf. Daarbij is het goed om te weten dat uw reiskosten vergoed worden en dat er in tweetallen bemiddeld wordt, u gaat dus niet alleen op pad. 


Wat moet een bemiddelaar kunnen? 

Er zijn geen opleidingseisen voor mensen die buurtbemiddelaar willen worden. Wel is het belangrijk dat u enthousiast bent, goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding heeft. U benadert mensen op een open en positieve manier. 


Eigen basistraining 

Alle bemiddelaars krijgen een basistraining en hebben geregeld een intervisiebijeenkomst. Ook mediators zijn welkom om te reageren. 


Inzet in Kerkrade

Wilt u zich aanmelden als buurtbemiddelaar, maar voelt u schroom om in uw eigen dorp betrokken te worden bij een burenconflict? Dan kunnen we u desgewenst inzetten in Simpelveld, Voerendaal of Vaals. Omgekeerd zijn er ook vrijwilligers uit Simpelveld, Voerendaal of Vaals beschikbaar om in Kerkrade te bemiddelen. 


Meer info 

Heeft u interesse? Neem dan contact op met welzijnsorganisatie Impuls, met Helma Kölgen, projectleider Buurtbemiddeling voor een oriënterend gesprek.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Kerkrade Activiteiten > Buurtbemiddeling Impuls > Buurtbemiddelaar Kerkrade

Over Buurtbemiddeling Impuls

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen.
Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend, brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek! Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Op die manier ontstaat er weer een beetje burenliefde voor elkaar.