Skip Sidebar

Over ons

Wie zijn wij
De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Heemschut betekent letterlijk het schutten (beschermen) van ...

Buurt & omgevingKunst & cultuurNatuur & Milieu
Deel
Erfgoed adviseur voor Noord-Limburg

Erfgoed adviseur voor Noord-Limburg

Structureel werk · 1–4 uur/week
Steegstraat 5, 6041 EA Roermond, Nederland
Advies & Mentoring
Buurt & omgevingKunst & cultuurNatuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Erfgoedvereniging Heemschut Limburg
#48623
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Erfgoedvereniging-Heemschut-Limburg/activiteiten/Erfgoed-adviseur-voor-Noord-Limburg/48623 om je aan te melden

Contactpersoon

Marianne van der ElsenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Wil je je inzetten voor het behoud en bescherming van monumenten en omgeving in de gemeente Venlo en de rest van Noord-Limburg? Dan zijn we op zoek naar jou!

Uitgebreide omschrijving

Erfgoedvereniging Heemschut Commissie Limburg is op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor het behoud en bescherming van monumenten en de ruimtelijke kwaliteit in Noord-Limburg.


Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een publieke belangenbehartiger van erfgoed en monumenten. De commissie Limburg is op zoek naar een adviseur (vrijwillig) die zich wil inzetten voor het behoud en de bescherming van monumenten in Noord-Limburg. We zoeken iemand met affiniteit voor erfgoed, monumenten, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkeling.


Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is in de eerste plaats een kans om zich in te zetten voor monumenten en het erfgoed van de provincie Limburg. Het werk van erfgoedbeschermer biedt interessante inzichten en contacten in het werkveld en de mogelijkheid voor maatschappelijke betrokkenheid voor platteland, dorp en stad. Heemschut biedt daarnaast aan alle actieve leden verschillende mogelijkheden tot scholing en cursussen.

De commissie Limburg komt twee maandelijks bij elkaar om de ontwikkelingen te bespreken.Omvang: Circa 1 tot 4 uur per week

Werktijden: Vrij in te delen

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Roermond Activiteiten > Erfgoedvereniging Heemschut Limburg > Erfgoed adviseur voor Noord-Limburg

Over Erfgoedvereniging Heemschut Limburg

Wie zijn wij
De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Heemschut betekent letterlijk het schutten (beschermen) van het heem (de eigen omgeving). Als erfgoedvereniging zetten we ons met onze ruim 5000 leden in voor de bescherming van waardevolle objecten en gebieden. Van een bedreigde theekoepel tot de verrommeling van Nederland, bijvoorbeeld langs de snelwegen.
Dit werk doen we met de inzet van vrijwilligers. Alle provincies hebben een eigen onafhankelijke Heemschut-commissie.