Skip Sidebar
Humanitas Maastricht-Heuvelland

Humanitas Maastricht-Heuvelland

Vrijwilligerscentrale

Over ons

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; ...

WelzijnKinderen & JongerenSociale rechtvaardigheid
Deel
Jongerenmaatjes gezocht

Jongerenmaatjes gezocht

Event
Maastricht, Limburg, Nederland
Ondersteunend werkBegeleidingMaatje & buddy
WelzijnKinderen & JongerenSociale rechtvaardigheid
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Humanitas Maastricht-Heuvelland
#14121
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Humanitas-Maastricht-Heuvelland/activiteiten/Jongerenmaatjes-gezocht/14121 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Voorkomen is beter dan genezen en daarom zijn wij vorig jaar met een Jongerenmaatjes project gestart. De vrijwilligers van Humanitas Jongerenmaatjes zijn er voor jongeren tussen de 16 en 23 die wat extra aandacht en hulp kunnen gebruiken. De weg naar volwassenheid is namelijk niet makkelijk.

 

Te denken valt aan risicojongeren, dit zijn jongeren met een verhoog risico op maatschappelijke uitval en/of verval in criminaliteit. Jongeren die dak- en thuisloos zijn, of zijn geweest. Maar ook jongeren die zelfstandig willen worden maar (nog) niet over voldoende vaardigheden beschikken om zich zelfstandig te handhaven.


Als maatje ben je geen hulpverlener maar bied je een luisterend oor, gezelschap en vertrouwen. En ondersteun je waar nodig. Net dat steuntje in de rug of samen iets leuks doen, kan al veel verschil maken. Jij kunt als vrijwilliger bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen, het sociale netwerk en samen met de jongere richting geven aan een leuk leven. Samen bepalen jullie hoe vaak, wanneer en wat jullie gaan doen. 

 

Dus ben jij jong/ jong van geest en zou je graag iets willen betekenen? Laat het ons weten! Wij willen graag kennis met je maken!

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Humanitas Maastricht-Heuvelland

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.