Skip Sidebar

Over ons

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die zich jaren hebben verplaatst met de auto en/of de fiets maar dat nu niet meer ...

ZorgWelzijnOuderen
Deel
OV-ambassadeur

OV-ambassadeur

Structureel werk · 2–4 uur/week · Start vanaf 16 jan 2024
Venlo, Limburg, Nederland
VervoerAdvies & MentoringNederlands
ZorgWelzijnOuderen
Activiteit Delen
Kommee samen op Pad
#74679
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Kommee-samen-op-Pad/activiteiten/OV-ambassadeur/74679 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als OV-ambassadeur verzorgt u om de week een inloopspreekuur over het openbaar vervoer aan iedereen die hier vragen over heeft.

Uitgebreide omschrijving

Bent u een actief reiziger met het Openbaar Vervoer en wilt u uw kennis hierover delen met mensen die hier vragen over hebben, lees dan verder!


In Venlo starten we eens per 2 weken met inloopspreekuren over het OV. Deze zullen de 1e dinsdag en de 3e dinsdag van de maand van 14.00-15.30 uur plaatsvinden.


Naast informatieve activiteiten in groepsverband of individueel, laten we mensen ook ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Door in kleine groepen daadwerkelijk te reizen en uitgebreid op het station te laten zien waar je informatie kunt vinden en hoe een kaartautomaat werkt.


Als OV-ambassadeur krijgt u training, ondersteuning en begeleiding. We organiseren terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar we u op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen.


U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Locatie is zijn de Stadsbibliotheek Venlo en het Roadhoes in Blerick
Activiteit Delen

Over Kommee samen op Pad

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die zich jaren hebben verplaatst met de auto en/of de fiets maar dat nu niet meer kunnen. De drempel om met het openbaar vervoer te gaan is hoog. Want alles is anders: geen strippenkaart meer, maar een OV-chipkaart. Geen kaartje kopen bij het loket, maar een vervoersbewijs aanschaffen met je pinpas bij een kaartautomaat. Mensen moeten echt opnieuw leren om met het openbaar vervoer te reizen.

Als OV-ambassadeur help je deze mensen op weg, je schenkt ze daarmee herwonnen zelfstandigheid.

Je doet dit samen met een team van ongeveer 6 OV-ambassadeurs door middel van verschillende activiteiten. Je krijgt daarbij begeleiding en ondersteuning van projectmedewerkers van ‘Kommee samen op pad’.