Word OV-ambassadeur

Word OV-ambassadeur

Structureel werk · 3-9 uur/maand
Bibliotheek Venlo, Begijnengang 2, Venlo, Limburg 5911 JL, Nederland
NederlandsSociaal contactBegeleidingVervoer
ZorgWelzijnOuderen
3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Kommee samen op Pad
#78991
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Kommee-samen-op-Pad/activiteiten/Word-OV-ambassadeur/78991 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Middels een maandelijks inloopspreekuur geef je uitleg over het openbaar vervoer voor wie het reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is.

Uitgebreide omschrijving

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie het reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Zoals de mensen die jaren zich met de auto verplaatst hebben maar nu toch ook de voordelen van het openbaar vervoer zien. Zij lopen er vaak tegenaan dat het reizen met het openbaar vervoer drastisch verandert is. Niet meer met een strippenkaart gaat of een kaartje kopen bij een loket, maar je een OV-chipkaart nodig bent of bij een kaartautomaat moet zijn voor een geldig vervoersbewijs.

Deze en andere doelgroepen maken OV-ambassadeurs wegwijs in het reizen met het openbaar vervoer.

Je doet dit samen met een team van ongeveer 6 OV-ambassadeurs door middel van verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden samen met de projectmedewerkers vorm gegeven.

Op dit moment zijn we opzoek naar OV-ambassadeurs in de omgeving van Venlo.

Naast informatieve activiteiten in groepsverband of individueel, laten we mensen ook ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Door in kleine groepen daadwerkelijk te reizen en uitgebreid op het station te laten zien waar je informatie kunt vinden en hoe een kaartautomaat werkt.


Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen. Willem, 70 jaar


Als OV-ambassadeur krijg je training, ondersteuning en begeleiding. We organiseren terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar we u op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen.

Je kan zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

3 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Kommee samen op Pad

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen wegwijs maken in het openbaar vervoer. Ze helpen bijvoorbeeld mensen die zich jaren hebben verplaatst met de auto en/of de fiets maar dat nu niet meer kunnen. De drempel om met het openbaar vervoer te gaan is hoog. Want alles is anders: geen strippenkaart meer, maar een OV-chipkaart. Geen kaartje kopen bij het loket, maar een vervoersbewijs aanschaffen met je pinpas bij een kaartautomaat. Mensen moeten echt opnieuw leren om met het openbaar vervoer te reizen.

Als OV-ambassadeur help je deze mensen op weg, je schenkt ze daarmee herwonnen zelfstandigheid.

Je doet dit samen met een team van ongeveer 6 OV-ambassadeurs door middel van verschillende activiteiten. Je krijgt daarbij begeleiding en ondersteuning van projectmedewerkers van ‘Kommee samen op pad’.