Skip Sidebar

Over ons

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ...

WelzijnBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deel
Gezocht: vrijwilliger coördinator financieel inloopspreekuur (in oprichting)

Gezocht: vrijwilliger coördinator financieel inloopspreekuur (in oprichting)

Structureel werk · 2–8 uur/week
Adelbert Van Scharnlaan D 5, 6226 EG Maastricht, Nederland
HulpverleningBegeleidingFinanciënNederlandsCoördinerenBestuurSociaal contactZorg
WelzijnBuurt & omgevingArmoedebestrijding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Leger des Heils W&G Regio Zuidoost
#37347
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Leger-des-Heils-WG-Regio-Zuidoost/activiteiten/Gezocht-vrijwilliger-coordinator-financieel-inloopspreekuur-in-oprichting/37347 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij in het bezit van allround kennis over praktische zaken rondom post, administratie en financiële zaken? En ben je een paar uurtjes beschikbaar?

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

De bezoekers kunnen bij jou terecht met vragen waar ze zelf niet uitkomen. Denk hierbij aan vragen zoals ‘Wat moet ik met deze brief?’ of ‘Ik kom er niet uit met…’. Dit kan bijvoorbeeld gaan over toeslagen, internet providers, uitkeringen, zorgverzekeringen, contact met de gemeente, Digid code’s, etc. Je bent een waardevolle ondersteuning waarbij je uitgaat van zelfredzaamheid: je probeert de bezoeker te stimuleren en motiveren om zelfredzaam te zijn. Daarnaast onderhoud je contacten met ketenpartners en richt je je op preventie. Ook draag je zorg voor kwaliteit door korte verslaglegging en registratie van de hulpvragen. Je werkt zelfstandig en hebt nauw contact met de locatie coördinator. Je kunt daarnaast terugvallen op professionals binnen het Leger des Heils.

 

Dit ben jij

ü Vriendelijk in contact

ü Je hebt een enthousiaste instelling en weet mensen te motiveren

ü Organisatorische vaardigheden

ü Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

ü Doorzettingsvermogen en eigen initiatief

ü Je hebt kennis van de sociale kaart in Zuid-Limburg (kennis van schuldhulpverlening is een pré)

ü Je hebt inzicht in (financiële) wet- en regelgeving, administratie

ü Je hebt ruime basiskennis van programma’s als Word en Excel en je bent digitaal vaardig

ü Je hebt respect voor andere normen en waarden en culturen

ü Je kunt de doelstelling van het Leger des Heils onderschrijven

 

Dit bieden wij

ü Waardering, gezelligheid en begeleiding

ü Een vrijwilligersovereenkomst en WA-verzekering

ü Actief meedraaien in een professionele organisatie

ü Persoonlijke ontwikkeling d.m.v. trainingen en teamoverleggen


Over het Leger des Heils

Sinds mei 2020 is de Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils in Maastricht geopend. Deze winkel is gelegen in de wijk Scharn (op het randje van de wijk Heer) en is een tweedehands kledingwinkel én een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Deze wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers, in samenwerking met de locatiecoördinator. Hier kan voor weinig geld een leuke, nieuwe, tweedehands outfit gevonden worden, én buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten. Aangezien dit een levendige ontmoetingsplek is voor buurtbewoners wenst het Leger des Heils hier een laagdrempelig spreekuur te openen voor mensen met financiële en administratieve vragen. Een plek waar iedereen, jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Mensen die meer of voor langere periode ondersteuning kunnen gebruiken kunnen doorverwezen naar een andere organisatie.


Interesse en contact

Bij interesse voor deze vacature zal ik je gegevens doorgeven aan de contactpersoon van deze vrijwilligersfunctie.

We hopen vanaf april van start te kunnen gaan met het inloopspreekuur, uiteraard in overleg.

 

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Maastricht Activiteiten > Leger des Heils W&G Regio Zuidoost > Gezocht: vrijwilliger coördinator financieel inloopspreekuur (in oprichting)

Over Leger des Heils W&G Regio Zuidoost

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6500 professionals en 14.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.