Skip Sidebar
Levantogroep Vrijwilligers

Levantogroep Vrijwilligers

Sociale Onderneming

Over ons

Wij verbinden vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond, voor het verminderen van eenzaamheid en voor praktische ondersteuning.

Welzijn
Deel
Zorgvrijwilligers gezocht / praktische steun

Zorgvrijwilligers gezocht / praktische steun

Structureel werk
Sittard, Limburg, Nederland
Boodschappen doenVervoerOndersteunend werkKoken & etenWinkelAdministratieComputerKlussenTuinierenBuiten
Welzijn
Activiteit Delen
Levantogroep Vrijwilligers
#43618
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Levantogroep-Vrijwilligers/activiteiten/Zorgvrijwilligers-gezocht--praktische-steun/43618 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Beteken iets voor iemand met een psychiatrische achtergrond. Bied praktische ondersteuning en help een ander bij het zetten van nieuwe stappen.

Uitgebreide omschrijving

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor de regio's Westelijke Mijnstreek, Midden-Limburg, Parkstad en Maastricht-Heuvelland.


Bent u iemand die van een uitdaging houdt, geduldig is, initiatief kan nemen en openstaat voor mensen die “anders” kunnen zijn? Dan is vrijwilliger worden bij Levantogroep Vrijwilligers misschien wel iets voor u! 


Wij zoeken mensen die als zorgvrijwilliger praktische ondersteuning willen bieden aan een persoon met een psychiatrische achtergrond.

Het gaat om ondersteuning bij kleine taken. Als zorgvrijwilliger gaat u bijvoorbeeld samen met iemand boodschappen doen. Of u zorgt voor vervoer naar of begeleiding bij een artsenbezoek.


Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: het aanleren van computervaardigheden, het ondersteunen bij simpele administratieve taken of het ondersteunen bij eenvoudige huishoudelijke taken. 


Het gaat om een 1-op-1-contact.  

U hoeft geen deskundige te zijn op het gebied van psychiatrie. U biedt ondersteuning, maar het is géén hulpverlening. Het gaat er juist om dat er contact is van mens tot mens en dat u iemand op weg kunt helpen. 


Hoe lang het contact duurt of hoe vaak u naar iemand toe gaat is afhankelijk van de hulpvraag. Het gaat om een tijdelijk contact. 


Wilt u zorgvrijwilliger worden, dan bieden wij u: 

De mogelijkheid om iets zinvols te doen en iets te kunnen betekenen voor een ander en voor uzelf. 

De unieke mogelijkheid om ervaring op te doen en te groeien als mens. 

Waardering en erkenning. 

Een zorgvuldige koppeling op basis van uw voorkeuren en aandachtspunten. 

Begeleiding op maat. 

Een onkostenvergoeding. 

Een WA en ongevallenverzekering. 

1 Keer per jaar een leuke activiteit voor alle koppels. 

Een jaarlijkse attentie voor alle vrijwilligers. 


Als zorgvrijwilliger helpt u iemand op weg met eenvoudige praktische zaken. Voor u zelf is het ook een leerzame en unieke ervaring. Een mooie manier om weer andere mensen te ontmoeten. U investeert in het verbeteren van de kwaliteit van het leven, niet alleen van de ander maar ook van u zelf. 


Interesse? Bezoek de website van Levantogroep. Klik op de homepage op "Ik wil vrijwilliger worden" en vul het online aanmeldformulier in.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Sittard Activiteiten > Levantogroep Vrijwilligers > Zorgvrijwilligers gezocht / praktische steun

Over Levantogroep Vrijwilligers

Wij verbinden vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond, voor het verminderen van eenzaamheid en voor praktische ondersteuning.