Deelnemers gezocht voor voeding en gezondheidsonderzoek

Deelnemers gezocht voor voeding en gezondheidsonderzoek

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 3 maanden
Villafloraweg, 5928 SZ Venlo, Nederland
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Maastricht Universiteit Campus Venlo
#59397
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Maastricht-Universiteit/activiteiten/Deelnemers-gezocht-voor-voeding-en-gezondheidsonderzoek/59397 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Deelname aan onderzoek naar de effecten van voeding op uw gezondheid en fitheid.

Uitgebreide omschrijving

Tijdens dit onderzoek kijken we naar de effecten van het innemen van voedingssupplementen met actieve stoffen uit sinaasappel en granaatappel gedurende 12 weken op uw fitheid. Om de fitheid te beoordelen meten we onder andere uithoudingsvermogen, dagelijkste lichamelijke activiteit, spierkracht en gezondheidswaardes in het bloed. Voor het onderzoek komt u vijf keer naar het onderzoekscentrum in Venlo.


Voedingsdagboek

Gedurende het onderzoek gaat u driemaal een voedingsdagboek invullen. Met behulp van dit dagboek willen we een zo goed mogelijk beeld krijgen van uw voedingspatroon. Daarom vragen wij u om gedurende drie dagen zo nauwkeurig mogelijk op te schrijven wat u eet en drinkt.Beweegmeter

Om uw dagelijkse lichamelijk activiteit te bepalen zult u aan het begin en einde van de studie een beweegmeter bij u dragen gedurende 1 week. De beweegmeter is een klein apparaatje dat gegevens verzamelt door het meten van de bewegingen van uw lichaam. Het kan hierbij onderscheid maken tussen zitten, liggen, staan en lopen. Zo kunnen we een inschatting maken van hoe lang en hoe vaak u per dag in beweging bent.


Handknijpkracht

Spierkracht wordt gemeten met behulp van een handknijpkrachtmeter. Hiermee gaan we bekijken of de maximale handknijpkracht wel of niet verbetert na het innemen van de supplementen met actieve stoffen uit sinaasappel en granaatappel.


Fietstest

Daarnaast willen we graag weten of de supplementen invloed hebben op uw uithoudingsvermogen. Dit gaan we testen aan de hand van een matig intensieve fietstest. De test heeft een duur van 8 minuten. De eerste 4 minuten is een warming-up, waarna u nog 4 minuten gaat fietsen op een iets zwaardere weerstand. Gedurende de test wordt uw hartslag bijgehouden en zullen we aan u vragen hoe zwaar u de test ervaart.


Bloedonderzoek

Om een beter beeld te krijgen van uw gezondheid gaan we ook uw bloed bestuderen. Door middel van bloedprikken zullen wij twee buisjes bloed afnemen, waarin we gaan kijken naar de waardes van onder andere suiker, cholesterol, stress en ontsteking.


Extra deelstudie (optioneel)

Naast bovengenoemde metingen kunt u ervoor kiezen om mee te doen aan de extra deelstudie van het onderzoek. In deze deelstudie wordt er aan het begin en einde van het onderzoek een spierbiopt afgenomen. Dit vindt plaats in het onderzoekscentrum in Maastricht. Onder lokale verdoving zullen er kleine stukjes van uw spier worden verwijderd voor onderzoek. Deze procedure zal worden uitgevoerd door een ervaren arts. Deze spierbiopten zijn erg belangrijk om te kijken naar de effecten van sinaasappel- en granaatappelextract op de functie van onze spieren.


Voor dit onderzoek zoeken we gezonde volwassenen tussen de 40 en 65 jaar, niet-rokers, met een BMI tussen de 25 en 29.9 kg/m2, en met een niet (te) actieve levensstijl. Voor deelname ontvang u 175 euro en reiskostenvergoeding. Wanneer u ook deelneemt aan het spierbiopt ontvangt u 275 euro en reiskostenvergoeding.


Heeft U interesse of wilt u vrijblijvend meer informatie over het onderzoek? Wij nodigen u graag uit voor een geschiktheidsonderzoek.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Maastricht Universiteit Campus Venlo

Wij doen onderzoek naar de gezondheidseffecten van voeding.
Als proefpersoon kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het uitbreiden van onze kennis.
Ons doel is om meer te weten te komen over voedingsproducten die ervoor zorgen dat u gezond en fit ouder wordt.