Skip Sidebar
Sanquin

Sanquin

Sociale Onderneming

Over ons

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. Met hun bloed worden jaarlijks ruim 25.000 mensenlevens gered!

Welzijn
Deel
Sanquin at Work: bloed geven in de baas zijn tijd

Sanquin at Work: bloed geven in de baas zijn tijd

Taak · 0–2 uur
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Sanquin
#41479
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Sanquin1/activiteiten/Sanquin-at-Work-bloed-geven-in-de-baas-zijn-tijd/41479 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Met Sanquin at Work kunnen medewerkers onder werktijd bloed doneren. Dat betekent goed werkgeverschap, want met 1 donatie help je namelijk 3 mensen.

Uitgebreide omschrijving

Met Sanquin at Work geven werkgevers hun medewerkers de mogelijkheid om bloed of plasma te doneren onder werktijd. Hiermee komt Sanquin Bloedvoorziening tegemoet aan vele verzoeken vanuit het bedrijfsleven om een maatschappelijke bijdrage te leveren en de permanente uitdaging de bloedvoorraad op peil te houden. Medewerkers worden met een interne wervingscampagne geïnspireerd zich aan te melden als bloeddonor. Het bloed doneren doen de donors vervolgens ‘in de baas z’n tijd’ (ca. 4 keer per jaar) op een bloedbank van eigen keuze. Echt teamwork dus.


Goed werkgeverschap

Sanquin helpt deelnemende bedrijven met input voor een interne wervingscampagne om zoveel mogelijk medewerkers te inspireren zich aan te melden en gebruik te maken van dit sympathieke gebaar, volgens op maat gemaakte voorwaarden. Met Sanquin at Work helpen werkgevers hun medewerkers iets goeds te doen voor een ander én om hun vrije tijd echt ontspanning te laten zijn. Niet alleen een goed verhaal voor de 300.000 mensen per jaar die bloed nodig hebben, maar ook een mooi bewijs van maatschappelijke betrokkenheid in het recruitment proces! 


Tijd is leven

 • Donors worden gemiddeld 4 keer per jaar opgeroepen voor donatie.
 • Een bloeddonatie duurt gemiddeld 1 uur, inclusief invullen vragenlijst en medische keuring. Het bloed geven zelf duurt 10 minuten.
 • Bloed doneren kan bij een bloedbanklocatie naar keuze van elke medewerker. Dichtbij
 • huis, óf dichtbij kantoor. 
 • Met deelname aan Sanquin at Work bepaalt de werkgever zelf welk deel van deze tijd onder werktijd mag plaatsvinden.


Daarom Sanquin at Work

 • Je stimuleert medewerkers bloeddonor te worden.
 • Je maakt het makkelijker voor medewerkers door hen tijd te geven. 
 • Je levert een belangrijke en zichtbare bijdrage aan de maatschappij.
 • Je houdt rekening met de work/life-balans van je medewerkers.
 • Je verbindt mensen en teams door samen iets goeds te doen.
 • Je profileert je (ook extern) als maatschappelijk betrokken werkgever.


Op zoek naar vers bloed

Na aanmelding voor Sanquin at Work biedt Sanquin input voor een interne wervingscampagne. Met onder andere de online Sanquin at Work Quiz, een artikel over het belang van bloed geven en visuals. Medewerkers melden zich vervolgens aan op een speciale landingspagina. Sanquin at Work is een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap, dus Sanquin ondersteunt deelnemende bedrijven graag om met dit initiatief in de media te komen, o.a. met behulp van een basis persbericht. Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Amsterdam Activiteiten > Sanquin > Sanquin at Work: bloed geven in de baas zijn tijd

Over Sanquin

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. Met hun bloed worden jaarlijks ruim 25.000 mensenlevens gered!