Begeleiden van lotgenotengroep mantelzorgers

Begeleiden van lotgenotengroep mantelzorgers

Project (Tijdelijk) · 1–2 uur/week · Start vanaf 17 jan 2022
Minckelersstraat 2, 6372 PP Landgraaf, Nederland
WelzijnOuderenBuurt & omgeving
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Steunpunt Mantelzorg Parkstad en Ruggesteun
#44889
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Steunpunt-Mantelzorg-Parkstad-en-Ruggesteun/activiteiten/Begeleiden-van-lotgenotengroep-mantelzorgers/44889 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zijn opzoek naar ervaringsdeskundige (vrijwilligers) om de lotgenotengroepen van mantelzorgers te begeleiden, in samenwerking met de consulenten.

Uitgebreide omschrijving

Ik ben jarenlang mantelzorger geweest van mijn echtgenoot. De zorg voor hem heb ik met veel liefde op mij genomen. Het was een verrijking van mijn leven maar het was wel zwaar. De meeste mensen hadden oog en aandacht voor mijn echtgenoot, maar weinig mensen vroegen zich af hoe het met mij ging. Mijn echtgenoot is inmiddels overleden. Graag wil ik mijn ervaringen delen met lotgenoten.


Praten met iemand die ‘hetzelfde’ doormaakt. Het gelijkwaardig delen van de ervaringen en het samenzijn is een groot goed. Mantelzorgers ervaren samen delen als versterkend. Het contact tijdens de zelfhulpgroep draagt bij aan het bieden van emotionele steun aan elkaar en het uitwisselen van ervaringen. Er wordt steun en (h)erkenning bij elkaar gevonden.


Dit samen delen vraagt om begeleiding. Ruggesteun en Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad zoeken dan ook een ervaringsdeskundige (vrijwilliger) die deze rol op zich zou willen nemen.

Luister jij graag naar het verhaal van de ander? Wil jij hem of haar ondersteunen met het delen van zijn persoonlijke ervaringen in de groep? Vind je het leuk om elkaar maandelijks te treffen en een groep te begeleiden? Dan ben jij de steun en toeverlaat die we zoeken. 


Wat bieden wij

Alvorens je start met de begeleiding van de zelfhulpgroep ontvang je een driedaagse training. Daarnaast ontvang je begeleiding van een consulent informele zorg. Naast de sociale contacten, het plezier en de voldoening die je opdoet binnen onze instelling, ben je als vrijwilliger WA verzekerd en worden je daadwerkelijk gemaakte reiskosten vergoed.

Tevens krijg je een vrijwilligersovereenkomst en ontmoet je andere vrijwilligers tijdens wijkbijeenkomsten. Je ontvangt nieuwsbrief ‘het Ruggesteuntje’, krijgt regelmatig een attentie en jaarlijks organiseren wij een uitstapje of feestavond.


Mocht je interesse hebben en spreekt jou dit aan reageer dan op deze vacature en stuur een korte motivatie voor 13 maart 2022 naar Steunpunt Mantelzorg Parkstad

Wij ontvangen graag jouw reactie!


Wil je zelf contact opnemen bel dan met het secretariaat van Ruggesteun en Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad.Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Steunpunt Mantelzorg Parkstad en Ruggesteun

Wij zijn een organisatie die in de thuissituatie mantelzorgers of daar waar geen mantelzorger is, ondersteuning biedt met hulp van vrijwilligers. Door er voor de ander te zijn: gezelschap, luisterend oor en samen tijd door brengen.