Skip Sidebar
VPTZ Venlo eo

VPTZ Venlo eo

Sociale Onderneming

Over ons

"Niemand hoeft in eenzaamheid te sterven". VPTZ (vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) is op zoek naar gemotiveerde mensen om het team te versterken. Vrijwilligers die bereid zijn enkele nachten ...

ZorgWelzijn
Deel
bestuurslid pr/communicatie

bestuurslid pr/communicatie

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 nov 2023
Nieuwstraat 41, 5911 JS Venlo, Nederland
ZorgWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
VPTZ Venlo eo
#68757
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/VPTZ-Venlo-eo/activiteiten/bestuurslid-prcommunicatie/68757 om je aan te melden

Contactpersoon

Charlotte Holthuijsen & Elly Booijink CoördinatorenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Samen met andere bestuursleden het bestuur vormen van VPTZ Venlo e.o. met als bijzonder aandachtsveld pr. en externe communicatie.

Uitgebreide omschrijving

VPTZ Venlo e.o. stelt zich ten doel om aan eenieder in de laatste levensfase, waar nodig en gewenst, tijd, aandacht en ondersteuning te bieden door goed opgeleide vrijwilligers. Deze ondersteuning geldt ook voor de mantelzorger en wordt bij cliënt thuis of in het verzorgingshuis waar hij/zij woont, gegeven.


VPTZ Venlo e.o. is een vrijwilligersorganisatie ter ondersteuning van mensen in hun laatste levensfase. Op verzoek van mantelzorger en cliënt worden vrijwilligers ingezet in de thuissituatie. Zij ondersteunen mantelzorger en cliënt door hun aanwezigheid en bieden praktische en mentale hulp voor zover nodig. Zij werken daarin nauw samen met professionele hulpverleners die bij de cliënt aan huis komen.


VPTZ Venlo e.o. is werkzaam in de gemeente Venlo (groot Venlo) en de gemeente Beesel (Reuver en Beesel). De ongeveer 30 vrijwilligers worden begeleid en aangestuurd door twee coördinatoren. Dit zijn hbo-opgeleide beroepskrachten die in dienst zijn bij VPTZ Venlo e.o.

De instelling wordt gefinancierd via een rijkssubsidie.


Het bestuur draagt verantwoordelijkheid voor het beleid en zorgt voor de noodzakelijke voorwaarden voor een goede uitvoering. Alle bestuursleden zijn medeverantwoordelijk voor algemene bestuurstaken en hebben daarnaast een specifiek aandachtsgebied. Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid met als specifiek aandachtsgebied pr. en externe communicatie. Dit betekent speciale aandacht voor de bekendheid van het werk van de VPTZ bij het grote publiek en de communicatie met andere instellingen die werkzaam zijn in de palliatieve zorg.


De functie van bestuurslid is onbezoldigd, m.a.w. vrijwilligerswerk.

Als u interesse heeft voor deze functie kunt u contact opnemen met

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > VPTZ Venlo eo > bestuurslid pr/communicatie

Over VPTZ Venlo eo

"Niemand hoeft in eenzaamheid te sterven". VPTZ (vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) is op zoek naar gemotiveerde mensen om het team te versterken. Vrijwilligers die bereid zijn enkele nachten per maand te waken verwelkomen we extra graag.