Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel

Huisbezoeker 75+

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Advies & Mentoring
Ouderen
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60252
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/2651663-/activiteiten/Huisbezoeker-75/60252 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Veel oudere inwoners willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Om dit voor meer mensen mogelijk te maken is onder andere goede informatievoorziening over wonen, welzijn en zorg erg belangrijk. Daarom bezoekt Incluzio Sociale Basis in opdracht van Gemeente Venlo alle zelfstandig wonende inwoners die 70 jaar of ouder zijn in 2021. Zij krijgen een gesprek met een vrijwilliger. Het gesprek vindt plaats bij de senior thuis en is informatief, vrijblijvend en kosteloos.

De huisbezoeker gaat met de oudere in gesprek over ervaringen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Waar nodig verwijst hij/zij door naar passende hulp of ondersteuning.

Bent u die enthousiaste vrijwilliger met een sociaal hart die zich betrokken voelt bij senioren?
Vindt u het leuk om samen met een andere vrijwilliger senioren in hun thuissituatie te bezoeken?
Vindt u het fijn om te praten met senioren over wat hen bezighoudt en soms ook dwars zit?

Dan zijn wij op zoek naar u!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiaires, buurtbewoners, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever.

Werkzaamheden

Gemiddeld eenmaal per week gaat u op huisbezoek bij een oudere inwoner in de gemeente Venlo. Aan de hand van een vragenlijst gaat u in gesprek over diverse onderwerpen. Doel is in de eerste plaats om senioren te informeren of te verwijzen naar regelingen, voorzieningen of passende ondersteuning. In de tweede plaats werken deze gesprekken als een vangnet voor mensen met een hulpvraag. Tot slot kunnen signalen worden opgepikt rondom collectieve vragen waar Incluzio of Gemeente Venlo een antwoord op zouden kunnen bieden.

U krijgt vooraf een training in het voeren van dit soort gesprekken.

Wij vragen

-      U bent communicatief en sociaal vaardig.

-      U bent in staat zijn positiviteit en rust uit te stralen.

-      U heeft affiniteit met ouderen en kunt meegaan in de belevingswereld van de oudere inwoner.

Wij bieden

 -      U krijgt een training voor het voeren van de gesprekken.

-      Incluzio biedt ondersteuning en begeleiding.

-      Jaarlijkse attentie rondom de feestdagen.

-      De garantie dat u goed verzekerd bent tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

Tijdsbesteding

Enkele uren per week zelf in te vullen

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.