Medewerker inloopspreekuur nieuwkomers

Medewerker inloopspreekuur nieuwkomers

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60371
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/2651663-/activiteiten/Medewerker-inloopspreekuur-nieuwkomers/60371 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

-Administratieve ondersteuning cliënten: o.a. inschrijven bij de huisarts/tandarts, afsluiten verzekeringen, aanmelden bij nutsvoorzieningen, inschrijven van kinderen op scholen, etc..
-Praktisch begeleiden van cliënten: intakegesprekken, beantwoorden vragen, wegwijs maken in de Nederlandse en Venlose samenleving en doorverwijzen naar de juiste personen/instanties.
-Samenwerken met vrijwilligers: o.a. plannen van afspraken met (vrijwillige) tolken.

Uitgebreide omschrijving


 


Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.