Woon je in Venlo- Blerick en hou je van fietsen?

Woon je in Venlo- Blerick en hou je van fietsen?

Structureel werk · 2–6 uur/week
5921 DC, Venlo, Limburg, Nederland
Activiteiten begeleidenSportBuitenZorgMaatje & buddySociaal contact
Zorg
Activiteit Delen
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
#81398
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/7171734-/activiteiten/Woon-je-in-Venlo--Blerick-en-hou-je-van-fietsen/81398 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ga je nu meestal alleen fietsen, maar zou je het leuk vinden om dit samen op woensdagmiddag te doen?

Uitgebreide omschrijving

Heb je een uurtje tijd vrij in de week en wil je graag op woensdagmiddag een stukje fietsen? Ga je nu meestal alleen, maar zou je het leuk vinden om dit samen te doen? Heb je een goede dosis geduld en kijk je ook nog graag voetbal? Lees dan vooral verder!


Want They (50) is op zoek naar iemand die samen met hem op woensdagmiddag een stukje wil gaan fietsen. Of iemand die graag met hem een potje voetbal wil kijken. Maar een goede dosis geduld is ook belangrijk. Want het gaat allemaal iets langzamer en sommige dingen kan They niet meer alleen. Hij heeft namelijk Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en woont op een woonlocatie van SGL in Blerick.


Voor sommigen kan het een stap zijn om met mensen te werken die soms hulp nodig hebben. Dat begrijpen we. Voordat They hersenletsel opliep deed hij alles zelf. Er is niets mis mijn zijn denkvermogen. Hij is dus net zoals jij, alleen kan hij niet meer zelfstandig een stukje fietsen. Ook is zijn spraakvermogen aangetast. Dat is echt frustrerend voor They, omdat hij zich daardoor minder goed kan uiten. Hij spreekt nu vooral via het geven van aanwijzingen. Maar als je They leert kennen, dan zie je een vrolijke man, die gewoon af en toe samen met iemand wil fietsen of een potje voetbal wil kijken.


We begrijpen dat dit misschien een drempel kan zijn. Kan ik dat wel? Heb ik genoeg geduld? Laat je vooral niet weerhouden, want They is gewoon zoals iedereen. En dat hij niet meer goed kan praten, betekent niet dat hij geen leuk gezelschap kan zijn. Dus sta er vooral voor open en kom een keer vrijblijvend langs. 


Het betreft vrijwilligerswerk. Wij staan bij SGL voor gelijkwaardigheid. Iedereen is gelijk in waarde. Ze mogen jou dan wel vrijwilliger* noemen. Maar voor ons ben je gewoon Paul, Mo, Dunja of Merlijn en is They gewoon They 😉.

 

*Als vrijwilliger bij SGL heb je recht op verschillende regelingen. Zo kom je in aanmerking voor een vergoeding en heb je recht op een attentieregeling. Daarnaast kom je terecht in een leuke werkomgeving.

 

Mensen met hersenletsel

Misschien kun je je niet direct een voorstelling maken van mensen met hersenletsel. Dat begrijpen wij. Het zijn mensen zoals jij en ik. Het kan namelijk iedereen overkomen. Door een ongeluk of ziekte zoals een herseninfarct kun je schade aan je hersenen oplopen. Wij noemen dat niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn vaak groot zoals een (gedeeltelijke) verlamming, een karakterverandering, snel overprikkeld, slecht geheugen, niet meer (goed) kunnen praten en nog veel meer. Dit heeft veel impact, niet alleen op de mensen die het overkomt maar ook op hun naasten. Sommige mensen kunnen niet meer werken of zelfs niet meer thuis wonen. SGL biedt specialistische zorg en ondersteuning thuis, in activiteitencentra en op woonbegeleidingscentra en verschillende diensten om cliënten met NAH en naasten verder te helpen. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team en daardoor onmisbaar binnen SGL.

 

Wil jij iets voor anderen betekenen?

Zie je ergens mogelijkheden waar we jouw kwaliteiten kunnen inzetten? Ga dan zeker het gesprek met ons aan. Wij geven jou de juiste bagage om onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te kunnen ondersteunen. En natuurlijk mag jij bij SGL zelf bepalen of je af en toe vrijwilligerswerk wilt komen doen of wekelijks. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en kunt een vergoeding krijgen. SGL denkt met je mee in mogelijkheden en maakt afspraken in goed overleg, zodat onze cliënten en medewerkers weten wanneer ze op je kunnen rekenen. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen