Interactieve bijeenkomst over dementie

Interactieve bijeenkomst over dementie

Workshop · 20 sep 2022, 19:00 - 21:00
Florasingel 38, 6043 WD Roermond, Nederland
Buurt & omgevingWelzijnOnderwijs
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
Actief Roermond
#46748
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Actief-Roermond/activiteiten/Interactieve-bijeenkomst-over-dementie/46748 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Dementie is niet alleen een hersenziekte, maar ook een sociaal verschijnsel. Hoe gaan wij daarmee om en wat vraagt dit b.v. van ons als vrijwilliger.

Uitgebreide omschrijving

In samenwerking met de Werkgroep Publieksvoorlichting Dementie Vriendelijk Roermond (DVR) organiseren wij een interactieve bijeenkomst over dementie.

Tijdens deze bijeenkomst wordt kort wat uitgelegd over de achtergrond van deze ziekte, maar staan we vooral stil bij hoe wij als individu tegen deze ziekte aankijken. Hoe kunnen wij als betrokkenen of vrijwilligers omgaan met de veranderingen die deze ziekte met zich meebrengt. Wat kunnen we doen om het leven van mensen met dementie zo fijn mogelijk door te laten gaan met betrekking tot activiteiten en zingeving. Tijdens de bijeenkomst is er voldoende tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Iedereen, die geïnteresseerd is, is van harte welkom.


Meedoen kan gemakkelijk door je aan te melden via deze website of een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. je naam en waar je actief bent als vrijwilliger.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop

Over Actief Roermond

Actief Roermond, wil zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging. Eigenlijk gewoon voor elkaar! Hoe dan? Wij kunnen je daarbij ondersteunen met het verbreden van kennis en vaardigheden en je in contact brengen met organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Actief Roermond is dé plek waar de actieve burger op zoek kan naar vrijwilligerswerk. Waar hij zijn kennis kan verbreden en waar hij gewaardeerd wordt. Actief Roermond is ook de plek waar organisaties hun vacatures kunnen plaatsen en zij hun organisatie, vereniging of stichting breed onder de aandacht kunnen brengen.
Ons team bestaat uit twee deskundige adviseurs, die ook ingezet kunnen worden als Goed Geregeld Adviseur.