Algemeen bestuurslid COC Noord-Midden Limburg

Algemeen bestuurslid COC Noord-Midden Limburg

Structureel werk · 4–6 uur/week
Flexibele locatie
BestuurCoördineren
Gender gelijkheidSociale rechtvaardigheidSport & Recreatie
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
COC Limburg
#51912
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/COC-Limburg1/activiteiten/Algemeen-bestuurslid-COC-Noord-Midden-Limburg/51912 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij iemand die van besturen houdt? Wil jij meedenken over nieuwe plannen? Of zie jij een controlerende rol wel zitten? Dan is deze vacature iets voor jou!

Uitgebreide omschrijving

Ben jij iemand die graag van besturen houdt? Vind jij het leuk om mee te denken over nieuwe plannen? Of ben jij gewoon een denker vol met ideeën en zie jij een controlerende taak wel zitten? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Jong of oud, zolang jij je goed voelt in deze functie, dan ben jij de geschikte kandidaat!


We proberen de samenstelling van het bestuur zo divers mogelijk te maken. Daarom moedigen wij ook kandidaten aan die zich identificeren als vrouw, trans*, non-binair of personen met een biculturele achtergrond.


Wie zijn wij?

COC Limburg is dé belangenvereniging voor voor lhbti’s in Limburg. Wij streven naar een diverse en inclusieve samenleving, die werkt aan lhbti-emancipatie, zodat lhbti’s volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. COC Limburg is een ledenvereniging, vertegenwoordigd door bestuursleden, ondersteund door een kantoorteam en draaiende op meer dan 100 vrijwilligers. Het bestuur is verantwoordelijk voor de inhoud van de beleidsplannen en werkplannen, het personeel voor het toezicht op de uitvoering hiervan. Het kloppend hart van deze vereniging zijn de vele vrijwilligers in de werkgroepen. Ons hoofdkantoor is gelegen in Maastricht maar ons werkgebied is de hele provincie Limburg.


Werkzaamheden

 • Minimaal 1x per maand een bestuursvergadering bijwonen (digitaal en fysiek in Maastricht en in Roermond of een andere gewenste locatie bij een kandidaat uit Noord-Limburg);
 • Voorbereiding op, deelname aan en een actieve bijdrage leveren aan de (bestuurs-)vergaderingen;
 • Betrokken zijn bij de voorbereiding van, en het bewaken van de uitvoering van het beleid van COC Limburg, het werkplan, het meerjarenbeleidsplan, het financiële- en inhoudelijke jaarverslag;
 • Vaststellen van de begroting, de jaarrekening en andere belangrijke stukken;


Wij vragen

 • Een bestuurslid van COC Limburg bezit algemene bestuurlijke kwaliteiten, heeft bij voorkeur ervaring als bestuurder van een vereniging;
 • Kan besturen op hoofdlijnen, weet afstand te bewaren tot de werkgroepen;
 • Een digitale werkomgeving is voor jou geen probleem;
 • Kunnen werken met Google-diensten is een pré;
 • Proactieve houding in uiteenlopende situaties;
 • Je kan goed omgaan met verschillende persoonlijkheden en je kan ‘levelen’ met mensen;
 • Je schakelt snel en je werkt georganiseerd en gestructureerd;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend in woord en geschrift;
 • Integriteit bij het verwerken van financiële en/of persoonsgegevens;
 • Een VOG (verklaring omtrent gedrag) moet kunnen worden overlegd.


Tijdsbesteding

Het is niet ongewoon om te werken of te studeren naast je functie. De nieuwe bestuursfuncties zijn zo gemaakt dat niet alles op je bordje terecht komt. De functie kost ongeveer 4 uur per week (indicatie); de tijd is zelf in te delen. Aangezien COC Limburg veel digitaal doet kan je deze functie ook vanuit huis doen. Wel is er minimaal 1x per maand een bestuursvergadering in Maastricht en bij kandidaten uit Midden- en Noord-Limburg kan de vergaderingslocatie gewijzigd worden naar een centrale plek.


Ben je geïnteresseerd? E-mail dan naar vrijwilligerscoordinator [@] coclimburg.nl. Bij vragen over de functie, neem gerust contact op via vrijwilligerscoordinator [@] coclimburg.nl.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over COC Limburg

De belangenorganisatie voor lhbti's in Limburg.