Skip Sidebar

Over ons

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 200.000 leden, donateurs en vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren. Door voorlichting, lobby en acties werken ...

Dierenwelzijn
Deel
Dier-sociaal medewerker

Dier-sociaal medewerker

Structureel werk
Vanuit huis
BegeleidingNederlandsBestuurAdvies & MentoringSociaal contact
Dierenwelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Dierenbescherming Regio Zuid
#18850
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Dierenbescherming-Regio-Zuid-1/activiteiten/Dier-sociaal-medewerker/18850 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als dier-sociaal medewerker reageer je op hulpvragen van particulieren of van sociale hulpverleners, die ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier

Uitgebreide omschrijving

Je biedt een hulpverleningstraject aan, dat kan bestaan uit het geven van adviezen tot het ter plaatse ondersteunen en begeleiden van de hulpvrager voor een langere periode. Door deze aanpak streef je er naar om verstoord dierenwelzijn te verminderen of te voorkomen en de situatie voor zowel dier als mens te verbeteren. Omdat het werk van een dier-sociaal medewerker geen solo-activiteit is, zoek je altijd samenwerking met andere hulpverleningsinstanties en werk je ook actief aan de instandhouding van dit netwerk.


Wie ben jij?

Je hebt een ondernemende en sociale instelling en wilt graag dieren en hulpvragers in de thuissituatie helpen en begeleiden om tot verbeteringen te komen. Je staat uiteraard achter de standpunten van de Dierenbescherming en hebt dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Jouw nuchtere kijk op situaties helpt je om zowel voor dier als mens de juiste oplossing te vinden. Je bent in staat om structurele veranderingen in gang te zetten en weet hiervoor draagvlak te creëren bij hulpvragers en samenwerkingspartners. Je bent tactisch ingesteld en je kunt heel goed zelfstandig werken. Je bent communicatief sterk, niet alleen mondeling maar ook schriftelijk.


Welke opleiding, kennis en ervaring heb jij?

Je beschikt over een MBO+ denk-– en werkniveau en uiteraard bezit je kennis over (huis)dieren of bent bereid je hierin verder te scholen. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt van het sociaal domein in de gemeente waar je aan de slag gaat of bereid bent je actief hierin te verdiepen.

Tot slot: je bent flexibel ingesteld. Niet alleen in het plannen van je vrijwilligerswerk als dier-sociaal medewerker, je staat ook open voor het volgen van trainingen die mogelijk niet altijd in jouw regio zullen plaatsvinden.



Wat biedt de Dierenbescherming jou?

De Dierenbescherming biedt jou de mogelijkheid om iets voor dieren te doen die jouw hulp hard nodig hebben! Je wordt goed ingewerkt en begeleid door een coördinator preventie in jouw regio en krijgt volop de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van trainingen die door de Dierenbescherming worden georganiseerd. Een aantal trainingen is verplicht om te volgen. Je reiskosten worden vergoed à € 0,19 per kilometer.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Dierenbescherming Regio Zuid

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 200.000 leden, donateurs en vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren. Door voorlichting, lobby en acties werken we aan een diervriendelijke samenleving, bestrijden we dierenmishandeling, zien we toe op naleving van dierenwetgeving en vangen we dieren in nood op. We werken aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie waarbij dierenwelzijn voorop staat.