DrumbeatZ

Over DrumbeatZ

Wij zijn Slagwerkgroep DrumbeatZ uit Tegelen.
DrumbeatZ heeft zich ten doel gesteld om Slagwerk in de breedste zin van het woord te promoten met een belangrijk uitgangspunt: Plezier in het maken van muziek op ieder zijn eigen niveau.
Onder de deskundige leiding van onze instructeur Chris Luijten kan er wekelijks op de maandagavond gestart worden met een individuele opleiding. Wij werken dus niet met een vast leerjaar. In samenspraak met de instructeur wordt een proefperiode afgesproken waarna gezamenlijk wordt bekeken of de opleiding voortgezet zal worden. Doel is dat iedereen plezier heeft in het maken van muziek en dat op zijn eigen niveau.

Tijdens de basisopleiding ritmisch slagwerk wordt veel aandacht besteed aan het leren lezen en tellen van het notenschrift. De leerling bepaalt zelf het tempo van de opleiding in samenspraak met de instructeur. Zodra een bepaalde basiskennis is bereikt zal gekeken worden welk instrument en welk niveau bij de leerling past. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom!
Jong en oud maken bij slagwerkgroep samen muziek. Dit maakt van DrumbeatZ een vereniging waar alle leeftijden zich snel thuis zullen voelen.
DrumbeatZ heeft een goed uitgerust instrumentarium en heeft een eigen repetitieruimte in het kassagebouw van openluchttheater “De Doolhof” aan De Drink in Tegelen. Wij repeteren op maandag van 19.30 tot 21.00 uur. De lessen voor leerlingen zijn voorafgaand aan de repetitie
DrumbeatZ is een zelfstandige slagwerkgroep en verzorgt voor diverse verenigingen het slagwerk tijdens straatoptredens. Wij zijn ook graag onderdeel van een concert, want ook concertwerken staan bij DrumbeatZ op de lessenaar. DrumbeatZ streeft ernaar een verrassend programma te bieden dat slagwerk toegankelijk maakt voor een breed publiek!


G-Groep DrumbeatZ.
Deze toppers komen een keer per maand bij elkaar op de vrijdag avond om samen muziek te maken. Deze avond klinken de vrolijke BeatZ van deze enthousiaste groep uit ons repetitielokaal. De repetitie wordt door enkele pauzes onderbroken om wat te drinken en af en toe wat lekkers. De G-groep is opgericht om ook kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking de kans te geven om samen slagwerkmuziek te maken. Doel is in eerste instantie om plezier te beleven aan slagwerkmuziek en de diverse instrumenten te leren bespelen. Met deze groep binnen onze vereniging maken we onze lijfspreuk meer dan waar.
Plezier in het maken van muziek op ieder zijn eigen niveau.

Foto's