PR medewerker

PR medewerker

Taak · 2–4 uur
Vanuit huis
Buurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Groente & Fruitbrigade
#48534
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Groente--Fruitbrigade/activiteiten/PR-medewerker/48534 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij nog een paar uur over om de communicatie van de brigadiers te onderhouden? Meld je dan aan als PR & Communicatie medewerker!

Uitgebreide omschrijving

Onze missie: meer groente en fruit voor voedselbankklanten. Help jij mee? Voor het uitvoeren van onze missie is het aantrekken van sponsoren, leveranciers en vrijwilligers van levensbelang en een goede PR en communicatie-aanpak is hierbij cruciaal.  

 

Werkzaamheden: 

Het groente- en fruitverzamelpunt is in oprichting. Dit betekent dat er op PR en communicatiegebied nog veel moet gebeuren; het opzetten van een website, starten social media kanalen, opzetten externe relatiebestand, opstellen nieuwsbrief etc. We zoeken enthousiaste PR & Communicatie medewerkers die onze communicatieaanpak gaan opzetten (ontwerpen etc.) en vervolgens gaan uitvoeren (schrijven nieuwsartikeltjes, social media postings, maken beeldmateriaal, persberichten, maken nieuwsbrief etc.). Je werkt nauw samen met de projectleider van het groente- en fruitverzamelpunt.  

 

Jij bent: 

 • MBO of HBO opleiding op PR/Communicatiegebied  
 • Expertise/ervaring met 1 of meerdere van onderstaande terreinen:  
 • social media  
 • website beheer 
 • design en huisstijlbeheer 
 • schrijven van persberichten 
 • schrijven korte artikelen  
 • goede beheersing van de Nederlandse taal. 

 

Werktijden: 

Ca. 3 uur per week,  flexibel in te delen en grotendeels vanuit huis uit te voeren. 

 

Bijzonderheden: 

 • De verwachting is dat het centrum medio juli 2018 geopend wordt. 
 • Locatie: ABC terrein te Poeldijk 
 • Al het werk bij de voedselbank is pro deo (onkosten komen voor vergoeding in aanmerking). 
 • Voor deze functie zijn reacties van studenten Haagse Hogeschool/ InHolland opleidingen Communicatie zeer welkom! 

 

Informatie over de organisatie: 

De voedselbanken helpen de allerarmsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Hiertoe werken we samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we ervoor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder belast wordt. 

 

Voedselbanken Nederland streeft er naar de samenstelling van de voedselpakketten zo gevarieerd en gezond mogelijk te maken. Voedselbanken Nederland zet daarom een groente- en fruitverzamelpunt op in het Westland. Op dit verzamelpunt  moeten grote(re) volumes groente en fruit verwerkt gaan worden (sorteren, herpakken, distribueren etc.) om eerst de regio en later ook landelijk voedselbanken van meer groente en fruit te voorzien.  

 

Interesse? 

Voor meer informatie neem contact op met  Lisa de Bakker via dit platform. Of stuur direct je CV samen met een korte motivatie naar de Groente & Fruitbrigade.  

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Groente & Fruitbrigade

De Groente & Fruitbrigade redt deze groente en fruit. De vorm is namelijk misschien wat anders, de smaak is niet minder. Deze producten zijn nog helemaal geschikt voor menselijke consumptie. Zonde om weg te gooien! Zo gaan we voedselverspilling tegen en beschermen we het milieu. Als deze producten worden weggegooid verspillen we namelijk niet alleen voedsel, we verspillen ook land, water, energie en CO2.

De Groente & Fruitbrigade levert exclusief aan Voedselbanken Nederland. Via de regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland zorgt de brigade dat groente en fruit bij voedselbankklanten terecht komt en dat zij kunnen genieten van deze pure en gezonde producten.