Coördinator Thuisadministratie

Coördinator Thuisadministratie

Structureel werk · 4–8 uur/week
Roermond, Limburg, Nederland
Buurt & omgevingWelzijnArmoedebestrijding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Humanitas Midden Limburg
#46312
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Humanitas-Midden-Limburg1/activiteiten/Coordinator-Thuisadministratie/46312 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben je op zoek naar een vrijwilligersfunctie waarin je je coördinerende vaardigheden kunt ontplooien?

Uitgebreide omschrijving

Humanitas Midden-Limburg heeft een vacature voor een nieuwe vrijwillig coördinator Thuisadministratie! Ben je op zoek naar een vrijwilligersfunctie waarin je je coördinerende vaardigheden kunt ontplooien? Ben je graag een aanspreekpunt waardoor je mensen op weg kunt helpen? Dan is onze vacature iets voor jou!

 

Over de functie

Als coördinator Thuisadministratie (TA) ben jij dé persoon voor het aansturen, begeleiden en ondersteunen van vrijwilligers binnen deze groep. Deze vrijwilligers helpen mensen die, om welke reden dan ook, de grip op hun (financiële) administratie verloren hebben. Het uitgangspunt bij Humanitas is dat we mensen op weg helpen zodat ze het na ongeveer een jaar weer zelf kunnen beheren.

 

Als er een nieuwe deelnemer wordt aangemeld verzorg jij de intakegesprekken, selectie, aanmelding en koppeling met een vrijwilliger. Wie van mijn vrijwilligers kan deze deelnemer het beste op weg helpen? Je houdt hierbij rekening met de casuïstiek, persoonskenmerken van zowel de deelnemer als de vrijwilliger en beschikbaarheid. Je monitort de voortgang en bemiddelt waar nodig. Ook inventariseer je regelmatig waar ‘jouw’ vrijwilligers behoefte aan hebben. extra werkoverleg? Jij regelt het!

 

Naast de begeleiding van vrijwilligers draag je ook bij aan werkprocessen binnen Humanitas; bijvoorbeeld het organiseren van werkoverleggen, doorverwijzen van deelnemers naar externe instanties, netwerken met externe partners en input leveren voor het jaarverslag en activiteitenplan.

 

Wat bieden wij?

  • Een inspirerende, coördinerende rol binnen een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland 
  • Een enorm dankbare vrijwilligersfunctie waarin je écht een bijdrage kunt leveren aan iemands leven
  • Veel vrijheid om je rol in te richten zoals past voor jou, in welke levensfase je je ook bevindt
  • Het inzetten en ontwikkelen van jouw unieke vaardigheden als coördinator
  • Een voorbereidende e-learning, verdiepende training op locatie en thema-avonden ter kennisbevordering.
  • Support van de 3 mede-coördinatoren én meer dan 35 collega- vrijwilligers Thuisadministratie in Midden-Limburg
  • Reiskostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering

 

Wie ben jij?

Je hebt van nature interesse in de ander én een talent voor coördineren en regelen. Dat is dan ook wat je het liefst doet! Mensen komen vaak naar jou toe als ze ergens tegenaan lopen en jij helpt ze dan graag op weg. Soms is dat alleen een luisterend oor bieden, een andere keer is dat actie ondernemen en regelen wat geregeld moet worden. Als je al (werk)ervaring hebt als coördinator of manager is dat een pré! Het maakt niet uit in welke levensfase je zit, als je een passie hebt voor vrijwilligerswerk, coördineren en begeleiden én 4-8 uur per week hiervoor vrij kan maken ben je van harte welkom om kennis met ons te maken.

 

Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze cliënten kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Humanitas Midden Limburg

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. We hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land, zo ook een afdeling in Midden-Limburg. De afdeling Midden-Limburg biedt de activiteiten Begeleide Omgangsregelingen (BOR), Thuisadministratie, Maatjes (ex-) Gedetineerden RIC Roermond en Get a Grip aan.