Skip Sidebar

Over ons

Humanitas Noord-Limburg komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze uitgangspunten vertaalt ...

WelzijnKinderen & JongerenBuurt & omgeving
Deel
Vrijwilliger Verlies & Rouw

Vrijwilliger Verlies & Rouw

Structureel werk · Flexibele uren
Venlo, Limburg, Nederland
WelzijnKinderen & JongerenBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Humanitas Noord-Limburg
#54639
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Humanitas-Noord-Limburg/activiteiten/Vrijwilliger-Verlies--Rouw/54639 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vrijwilliger Verlies & Rouw

Uitgebreide omschrijving

Vacature vrijwilliger Verlies en Rouw


Wil je graag iets doen voor een ander, maar weet je nog niet op welke manier? Hoe je een positieve bijdrage kunt leveren aan het leven van iemand die wel wat ondersteuning kan gebruiken? Dat komt goed uit, Humanitas Noord-Limburg is op zoek naar vrijwilligers voor het project Verlies & Rouw. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!



Over de functie

“Het mooiste wat je kunt doen als vrijwilliger, is luisteren” - dat is het credo van jouw rol als vrijwilliger Verlies & Rouw. Als vrijwilliger Verlies & Rouw spreek je mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Met 1-2 uur per week geef je de deelnemer de gelegenheid om zijn/haar rouw bespreekbaar te maken. 


Wij bieden

·      Een enorm dankbare vrijwilligersfunctie waarin je écht een bijdrage kunt leveren aan iemands leven

·      Veel vrijheid om je rol in te richten zoals past voor jou en je deelnemer onder begeleiding van de coördinator

·      Permanente scholing: Voorbereidende e-learning, verdiepende training op locatie, thema-avonden en begeleide intervisiesessies met collega vrijwilligers

·      Reiskostenvergoeding, onkostenvergoeding en vrijwilligersverzekering


Wij vragen

·      Iemand die veel interesse heeft in mensen, die graag een luisterend oor en iemand een steuntje in de rug biedt

·      Iemand die 1-2 uur per week ter beschikking heeft

·      Iemand die bereidt is scholing te volgen. (e-learning en samen met collega vrijwilligers)

 

Je bent eigenlijk van nature al een maatje voor de mensen om je heen; je bent echt geïnteresseerd in de mens. Je bent goed in luisteren en horen wat er gezegd wordt. Je begrijpt dat je rouw niet zomaar een plekje kunt geven en dat de woorden “het is al zolang geleden” iemand ook echt niet verder helpen. Jij bent iemand die liever praat over rouw en verlies als eroverheen.


Ik ben enthousiast en wil me graag aanmelden als vrijwilliger! Hoe doe ik dat?

Neem contact op met Charlotte Holthuijsen, coördinator van dit project. Graag ontvangen we je NAW gegevens en een kleine motivatie. Charlotte neemt contact met je op. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!



Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze cliënten kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Humanitas Noord-Limburg > Vrijwilliger Verlies & Rouw

Over Humanitas Noord-Limburg

Humanitas Noord-Limburg komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze uitgangspunten vertaalt Humanitas Noord-Limburg in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal georganiseerd.

Humanitas Noord-Limburg, werkt op vele terreinen samen met partner organisaties, zowel vrijwilligersorganisaties als professionele organisaties. Humanitas Noord-Limburg is op vele terreinen actief, maar de ambities gaan verder.

Thema’s waarbinnen Humanitas Noord-Limburg actief is:
Opvoeden / Eenzaamheid / Detentie / Opgroeien / Thuisadministratie / Rouw en Verlies