Soms nog even tijd voor kleine activiteiten?

Soms nog even tijd voor kleine activiteiten?

Structureel werk · 1–4 uur/week · Start vanaf 3 dec 2021
Panheelderweg 3, 6097 AH Heel, Nederland
Mensen met een beperkingWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Koraal
#47658
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Koraal/activiteiten/Soms-nog-even-tijd-voor-kleine-activiteiten/47658 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn op zoek naar een lieve vrijwilliger voor een vrouw van 43 jaar met een ernstige verstandelijke en visuele beperking.

Uitgebreide omschrijving

Een geduldige vrijwilliger die met haar kleine activiteiten wil gaan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wandelen, fietsen in een rolstoel fiets, snoezelen, zwemmen e.d. Deze bewoonster van Kastanjelaan is blind en kan enorm genieten van het buiten zijn, de geluiden die ze kan horen op diverse plekken en de beleving van bijvoorbeeld water, wind of zon op haar huid. Goede communicatie is belangrijk.

De groepsbegeleiding zal een rol spelen om te zorgen dat communicatie tussen onze bewoonster en de vrijwilliger goed gaat verlopen. De vrijwilliger zal in eerste instantie samen met iemand van de begeleiding gaan kennismaken en de activiteiten samen gaan ondernemen. Wanneer de vrijwilliger zich op zijn / haar gemak voelt, zouden activiteiten alleen kunnen worden uitgevoerd.


De vrijwilliger moet open staan om o.a. te leren begrijpen wie zij is, wat ze wel en niet kan en hoe je een juiste benadering/bejegening nastreeft. Bezoekmomenten kunnen in dagen en tijden in overleg worden afgesproken. We zijn niet aan dag of tijd gebonden maar kunnen met de vrijwilliger overleggen waar de mogelijkheden van hem of haar liggen.

Wij respecteren de richtlijnen van het RIVM i.v.m. bestrijding van het Corona-virus.


Vrijwilligerswerk bij St. Anna

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan.

Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Koraal

St. Anna biedt zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking. Maar het zijn onze vrijwilligers die hun leven verder verrijken. Je bent als vrijwilliger van onschatbare waarde en geeft extra kleur aan de zorg. Dankzij jouw inzet en betrokkenheid kun je écht iets betekenen voor onze cliënten. Een bezoekje, jouw aandacht, samen iets ondernemen: het draagt bij aan de kwaliteit van bestaan van onze cliënten. Het werken als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk en geeft voldoening. Je legt nieuwe contacten en je kunt ervaring opdoen in het werken met mensen met een beperking.

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die iets kunnen betekenen voor onze cliënten. Onze vrijwilligers zijn actief op de meest uiteenlopende gebieden. Van facilitair en techniek tot agrarisch en groen.