Wil jij je hobby met ons delen?

Wil jij je hobby met ons delen?

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 28 jan 2022
Panheelderweg 3, 6097 AH Heel, Nederland
Mensen met een beperkingWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Koraal
#48988
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Koraal/activiteiten/Wil-jij-je-hobby-met-ons-delen/48988 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wie heeft een te gekke hobby waar onze jeugdigen en jong volwassenen ook grote passie voor hebben?

Uitgebreide omschrijving

Een kleine opsomming van hobby’s zijn bijvoorbeeld vissen, modeltreinen, fotografie, uitbreiding en reparaties van computers en gamen. Maar wellicht heb jij zelf een hobby die reuze interessant is voor onze bewoners. En wat niet is kan nog komen! Natuurlijk moeten we wel altijd in overleg blijven wanneer er iets aangeschaft moet worden. Jij bepaalt wat je inzet kan zijn en op welke dag je hier tijd voor kunt maken. In principe zijn we blij met elk aanbod.

Onze bewoners zijn bekend met een licht verstandelijke beperking. Dit betekent in praktijk dat je zaken duidelijk uit moet leggen en soms deze uitleg ook een keer moet herhalen. Daarom vinden wij het wel noodzakelijk dat je de Nederlandse taal beheerst. De start van de activiteit is op individuele basis. De kans zit er wel in dat meerdere bewoners dezelfde hobby hebben en het heel leuk vinden om in een klein groepje te werken. Uitbreiding wordt alleen gerealiseerd wanneer je hiervoor open staat.

Alle bijzonderheden worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt te alle tijden met vragen bij de begeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig. We vragen een vrijwilliger in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, we hebben geen voorkeur voor man of vrouw. Dit vrijwilligerswerk is ook erg interessant voor scholieren die ervaring op willen doen!

Ben jij een rustig persoon, geduldig en standvastig? Ben je sociaal en weet je de grenzen te bewaken? Vind je het leuk om samen met onze bewoners te gaan hobbyen en is zelfstandigheid een van je eigenschappen? Dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou!

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Koraal

St. Anna biedt zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking. Maar het zijn onze vrijwilligers die hun leven verder verrijken. Je bent als vrijwilliger van onschatbare waarde en geeft extra kleur aan de zorg. Dankzij jouw inzet en betrokkenheid kun je écht iets betekenen voor onze cliënten. Een bezoekje, jouw aandacht, samen iets ondernemen: het draagt bij aan de kwaliteit van bestaan van onze cliënten. Het werken als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk en geeft voldoening. Je legt nieuwe contacten en je kunt ervaring opdoen in het werken met mensen met een beperking.

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die iets kunnen betekenen voor onze cliënten. Onze vrijwilligers zijn actief op de meest uiteenlopende gebieden. Van facilitair en techniek tot agrarisch en groen.