Wil jij meehelpen tegen eenzaamheid?

Wil jij meehelpen tegen eenzaamheid?

Structureel werk · 1–4 uur/week
Roermond, Limburg, Nederland
Sociaal contact
OuderenBuurt & omgevingWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Senior Vriendelijk Roermond: Eén Tegen Eenzaamheid
#42897
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Senior-Vriendelijk-Roermond-Een-Tegen-Eenzaamheid/activiteiten/Wil-jij-meehelpen-tegen-eenzaamheid/42897 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het niet moeilijk zomaar op straat het gesprek aan te gaan over eenzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitgebreide omschrijving


Samen de bewustwording vergroten, mensen attenderen op de mogelijkheden minder eenzaam te zijn en advies uitbrengen aan netwerkpartners.


Wij zijn opzoek naar mensen die op straat het gesprek aan willen gaan over eenzaamheid. Gesprekken met mensen die zelf eenzaam zijn of met mensen die eenzame mensen kennen (kennissen, buren, familie of mantelzorgers). Deze gesprekken vinden plaats in de buurten bij bijvoorbeeld een supermarkt of andere dergelijke plekken waar mensen samenkomen. In sommige gevallen gaan we deur aan deur, in samenwerking met een bewonerscommissie of de woningbouwcoöperatie.

 

Het doel is enerzijds om een beeld te krijgen hoe mensen beter geholpen kunnen worden en anderzijds mensen hun verhaal te laten doen en bij te dragen aan bewustwording en de aanpak van eenzaamheid. Als mensen aangeven direct hulp te kunnen gebruiken wordt er doorverwezen of attenderen op de mogelijkheden in de buurt. Doorverwijzen kan via het Meldpunt Eenzaamheid, maar ook bijvoorbeeld in contact brengen met WMO of een plek voor ontmoeting in de buurt.


Je wordt begeleid en krijgt een training aangeboden.

  

Wat vragen we van de vrijwilliger

  • De durf om mensen aan te spreken op straat. Dit gaat wel aan de hand van een flyer.
  • Betekenisvolle gesprekken aan te gaan met mensen op straat, in de buurt of aan huis.
  • Wisselende tijdsinvestering. De acties zullen op flexibele momenten plaatsvinden over een langere periode. Echter zal dit niet iedere week gaan plaatsvinden.


Voor meer info kan je op aanmelden klikken of neem contact op met:

Paul van Loosbroek

[email protected]

06 35 11 99 46

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Senior Vriendelijk Roermond: Eén Tegen Eenzaamheid

Seniorvriendelijk Roermond is een netwerk van inwoners en organisaties die zich inzetten voor een gemeente waar senioren gezien worden met hun ervaringen, kwaliteiten en talenten. In een seniorvriendelijke gemeente maken senioren onderdeel uit van de samenleving en houdt de omgeving rekening met inwoners met een beperking. Ook vinden ontmoetingen plaats tussen jong en oud.

Eén Tegen Eenzaamheid
‘Eén tegen eenzaamheid Roermond’ is een onderdeel van het netwerkSeniorvriendelijk Roermond. Binnen dit netwerk streven we naar een gezamenlijk doel: goed ouder worden in de gemeente Roermond, waarbij wij ons ook richten op het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.
Wat doen wij?
‘Eén tegen eenzaamheid Roermond’ stimuleert organisaties en inwoners zich in te zetten om eenzaamheid te bestrijden. Dat kunnen we niet alleen en daarom schakelen we ook de hulp in van inwoners van de gemeente Roermond.