Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Met duizenden vrijwilligers ondersteunen wij asielzoekers in de ...

Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deel
Buddy

Buddy

Structureel werk · 1–2 uur/week
Carmelitessenstraat, 6041 CA Roermond, Nederland
Maatje & buddyBegeleiding
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Roermond
#49848
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/VluchtelingenWerk-Roermond/activiteiten/Buddy/49848 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als buddy sta je naast de vluchteling en zijn gezin om hen te helpen met vragen over dagelijkse dingen.

Uitgebreide omschrijving

Op onze kantoren werken vrijwilligers om de vluchtelingen te ondersteunen bij hun vestiging in de gemeente. Zo ondersteunen wij bij het ondertekenen van het huurcontract, inrichten van de woning en regelen van diverse zaken rondom verzekeringen, uitkering, toeslagen en inschrijven bij huis- en tandarts. Later helpen wij meer met de integratie in de samenleving. Veel van de praktische zaken regelen wij vanaf kantoor, maar wij willen graag ook helpen in de thuisomgeving van vluchtelingen. Door dit te doen, houden wij vinger aan de pols hoe het met iemand gaat en kunnen we direct ondersteuning bieden en vragen beantwoorden.


Als buddy bezoek je een keer per week je cliënt en neem je met hem/haar de week door: hoe gaat het en waarmee kun je behulpzaam zijn. Je helpt de vluchteling met het sorteren van de post en ondersteunt bij vragen. Eenvoudige vragen beantwoord je ter plekke, voor meer ingewikkelde vragen maak je een afspraak met of voor de cliënt op kantoor. Ook kun je meegaan op verzoek naar de winkel, dokter of tandarts. Je staat naast de vluchteling en ondersteunt hem of haar.


Daarnaast heb je een sociale functie en draag je bij aan het leren van de taal. Je spreekt zo veel mogelijk Nederlands met de client tijdens je bezoek of als je samen op pad gaat.


Lijkt het je leuk om vluchtelingen te helpen en als buddy naast hen te staan? Meld je dan aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over VluchtelingenWerk Roermond

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Met duizenden vrijwilligers ondersteunen wij asielzoekers in de opvangcentra en vluchtelingen die een nieuw bestaan opbouwen in gemeenten.