Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Met duizenden vrijwilligers ondersteunen wij asielzoekers in de ...

Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deel
Taalcoach

Taalcoach

Structureel werk · 1–2 uur/week
Carmelitessenstraat, 6041 CA Roermond, Nederland
HulpverleningBegeleidingNederlandsBestuurZorg
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Roermond
#18727
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/VluchtelingenWerk-Roermond/activiteiten/Taalcoach/18727 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt.

Uitgebreide omschrijving

Een taalcoach is een vrijwilliger die een vluchteling helpt bij het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk. Vrijwillige taalcoaches worden meestal voor minimaal een half jaar aan een vluchteling gekoppeld. Door samen op pad te gaan naar bijvoorbeeld de markt of een museum, de krant te lezen en te praten over interesses leren de vluchtelingen snel meer over Nederland. Regelmatig lopen er projecten om de taal van vluchtelingen te bevorderen. Binnenkort start er weer een horecaproject waarvoor wij taalcoaches nodig hebben. Ook start er in maart 2020 een project in de zorg waarvoor wij taalcoaches nodig hebben die de vluchteling begeleidt met vooral vaktaal. Maar we zijn steeds op zoek naar taalcoaches die vluchtelingen begeleidt tijdens hun inburgeringscursus.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over VluchtelingenWerk Roermond

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Met duizenden vrijwilligers ondersteunen wij asielzoekers in de opvangcentra en vluchtelingen die een nieuw bestaan opbouwen in gemeenten.