Debatleider gezocht!

Debatleider gezocht!

Structureel werk · 0–4 uur/week
Roermond, Limburg, Nederland
Kunst & cultuurSociale rechtvaardigheidOnderwijs
Activiteit Delen
Zero&Sano
#48251
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/ZeroSano/activiteiten/Debatleider-gezocht/48251 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Hou jij net zoveel van een goed debat als Marcel van Dam? Vind jij het interessant om verschillende inzichten en meningen met elkaar te verbinden? Lees verder!

Uitgebreide omschrijving

Wekelijks vindt bij Zero&Sano de Nieuws & Actualiteiten groep plaats. Onze bewoners, vaak met diverse achtergronden gaan aan de hand van actuele thema's met elkaar in debat. Misschien is dit wel het favoriete onderdeel uit ons gevarieerde dagbestedingsprogramma. Je kunt namelijk zo veel leren van het voeren van een debat:

  • Een opinie ontwikkelen
  • Je standpunt uitdragen
  • Je in een ander leren verplaatsen door een ander standpunt te leren verdedigen dan dat van jouzelf.


Vind jij het leuk om aan de hand van actualiteiten met onze bewoners een wekelijks lagerhuis te leiden? Je wordt hierbij ondersteund door één van onze begeleiders.


Voor meer informatie neem contact op met:

Debra Keijzer, Locatiehoofd Roermond

0613625998

[email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Zero&Sano

Zero&Sano biedt een woonplaats aan jong volwassen mensen die herstellen van verslaving. Voordat iemand bij ons komt ondergaat diegene een opname in de kliniek. Na het afkickproces en intensieve behandeling keren sommige mensen direct terug naar huis om daar op eigen benen verder te gaan. Voor sommige mensen is dit echter niet mogelijk bijvoorbeeld omdat er thuis te veel risicofactoren aanwezig zijn of omdat er zo veel problemen op verschillende leefgebieden zijn ontstaan dat er nog intensieve begeleiding nodig is om ervoor te zorgen dat iemand zijn leven weer op een goede manier in kan richten. Voor die groep mensen vormen wij een veilige tussenfase met ons zogenoemde safehouse. In een huiselijke sfeer verblijven mensen tot een jaar bij ons waarin wij ons met hart en ziel inzetten om ervoor te zorgen dat deze mensen toewerken naar een duurzaam clean, gezond en zinvol leven. Omdat onze bewoners heel bewust kiezen voor dit traject zijn zij allen gemotiveerd om hard aan hun herstel te werken. Als begeleiding werken wij met veel liefde, respect en aandacht. Dit zorgt samengenomen voor een hele fijne sfeer. Om onze bewoners structuur te bieden en op weg te helpen richting reintegratie bieden wij 5 dagen in de week dagbesteding aan. Dit varieert van een kookgroep, crea groep, debat groep, sport groep tot een herstelgroep. Maar we staan ook open voor andere activiteiten. Wij zoeken enthousiastelingen die het leuk vinden hun talent/expertise aan te bieden tijdens de dagbesteding. We beloven dat het heel dankbaar werk is. Wij starten de locatie in Roermond in maart 2022. Lijkt het jou wat om met ons mee te bouwen aan dit mooie concept? Wil je onderdeel worden van een warm en kleinschalig team dat met liefde en passie werkt? Laten we dan alvast in gesprek gaan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!