Enthousiast bestuurslid gezocht voor de moestuin op de Donderberg in Roermond

Enthousiast bestuurslid gezocht voor de moestuin op de Donderberg in Roermond

Structureel werk · 2–4 uur/week
Donderbergweg 32, 6044 SR Roermond, Nederland
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
stichting Donderse Moestuin
#45851
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/stichting-Donderse-Moestuin/activiteiten/Enthousiast-bestuurslid-gezocht-voor-de-moestuin-op-de-Donderberg-in-Roermond/45851 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor de moestuin op de Donderberg zoeken we versterking van ons bestuur team.

Uitgebreide omschrijving

We zijn op zoek naar een enthousiast bestuurslid om het bestuur van de stichting Donderse Moestuin aan te vullen.

Aan de Donderbergweg is een stuk grond door de gemeente ter beschikking gesteld voor buurtbewoners die zelf groente willen kweken. Er is plek voor 16 tuinders. Voor de organisatie en een goed verloop van de werkzaamheden is er een bestuur. Het bestuur regelt de financiën, zorgt ervoor dat er goed tuingereedschap is en ondersteunt de tuinders.

Wij zoeken een bestuurslid die gemakkelijk contact kan leggen. Je onderhoudt ook persoonlijk contact met de tuinders, zodat je weet wat er leeft. Wij verwachten dat je regelmatig in de moestuin aanwezig bent, overigens een prachtige plek om te verblijven. Het is geen must dat jezelf ervaring hebt met tuinieren, maar het zou wel fijn zijn als je groene vingers hebt. Enig organisatorisch inzicht en ervaring met bestuurswerk vinden wij wel belangrijk. Voor de werkzaamheden zul je ongeveer moeten rekenen op 4 uur in de week tijdens het seizoen van maart tot eind oktober Wat wij te bieden hebben is een mooie tuin met tuinhuis waar je met plezier zult vertoeven. Ook kun je af en toe een bloemetje voor thuis meenemen.  En wat voor ons telt : “door het contact met andere culturen kleurt je maaltijd anders”.

Hopelijk hebben we je belangstelling gewekt en wil je met ons kennismaken. Je hoeft niet meteen aan de slag, maar krijgt de gelegenheid om je te oriënteren alvorens een besluit te nemen.

Stuur jouw reactie naar ons e-mailadres: [email protected] met vermelding van jouw telefoonnummer dan nemen wij contact op.

Met vriendeljke groet, Anne Cox en Léon Huybregts.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over stichting Donderse Moestuin

Bewoners van de Donderberg kunnen in onze moestuin tegen een geringe vergoeding een plek krijgen waar ze hun groente kunnen kweken. Tuingereedschap is aanwezig. Je kunt hulp krijgen van ervaren tuinders bij het opzetten van een moestuin.