#WijZijnVrijwilligers

Dé slimme ontmoetingsplek voor Limburgers die zich voor elkaar willen inzetten.

Rond de 800 mensen bereid om te helpen bij watersnood


Een overweldig aantal mensen heeft zich aangemeld op dit vrijwilligersplatform om Limburgers die getroffen zijn door de watersnood te helpen. Het is geweldig om deze bereidheid te zien in tijden van crisis. Enige knelpunt is dat via dit platform niet automatisch de hulpvragen binnen komen, ondanks allerlei acties. De oproep om hulpvragen hier te plaatsen loopt nog steeds, zodat de vrijwilligers zich kunnen inzetten. Dat kan hier kosteloos en eenvoudig, zowel door individuen als door organisaties. 


Wij krijgen van verschillende vrijwilligersorganisaties hetzelfde signaal dat bereidheid om te helpen ten tijden van crisis vaak heel groot is alleen dat de vraag om hulp minder groot is. Wij zijn erg benieuwd hoe dit komt. Is het dat mensen niet om hulp durven te vragen? Of dat mensen, ondanks onze oproepen, toch niet weten dat ze hier hulpvragen zelf eenvoudig en kosteloos kunnen plaatsen? Of dat de problemen onderling in de straat of buurt worden opgelost? Deze kennis willen wij graag gebruiken, zodat we in vergelijkbare situaties optimaal gebruik kunnen maken van de bereidheid van zoveel mensen.


Nogmaals dank aan alle mensen, houd de komende #WijZijVrijwilligers in de gaten om te checken of er nog hulpvragen binnenkomen m.b.t. de watersnood of wellicht op een andere plek waar vrijwilligers van waarde zijn.


Met vriendelijke groet, 

Namens #WijZijnVrijwilligers

Uitgelicht vrijwilligerswerk

Structureel werk · 3–4 uur/week
Flexibele locatie
Zet je talent in en word buddy bij Buddyzorg Limburg!
Buddyzorg Limburg biedt sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie Geplaatst door Buddyzorg Limburg
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 aug
Herten
Secretaris Stichting Beheer Herteheym
De secretaris is het aanspreekpunt voor vrijwilligers en personen die al gebruikmaken van de diverse ruimtes of hierin geïnteresseerd zijn.Geplaatst door Stichting Beheer Herteheym
Structureel werk · Flexibele uren
Heel
V264.0123 Maatje gezocht!
Ik ben een man van 38 jaar met een licht verstandelijke beperking, onlangs verhuisd, en zoek een maatje die samen met mij mijn nieuwe omgeving wil verkennen. Geplaatst door Daelzicht

Voor vrijwilligers

Vind jij dat we meer voor elkaar kunnen doen? Wil jij je inzetten voor een ander? Nieuwe mensen leren kennen? Jezelf ontwikkelen? Dan is #WijZijnVrijwillikgers de juiste plek voor je. Op deze site ontdek je tal van leuke vacatures van maatschappelijke organisaties tot mensen met een hulpvraag. Het kan gaan om eenmalig werk of voor een langere tijd.


Op de Vindkaart kun je op zoek naar vacatures die bij jou passen. Geef aan wat jij belangrijk vindt en reageer direct op activiteiten bij jou in de buurt of zelfs in een andere dorp of stad.

Voor organisaties

Wil je vanuit een overzichtelijk account vacatures uitzetten en beheren? Zicht krijgen op je vrijwilligers en zelfs je activiteiten en events managen? Dat kan! Maak jouw eigen organisatie-account aan en ontdek het gemak en de mogelijkheden.

Partners

#WijZijnVrijwilligers is een samenwerkingsverband van de provincie, gemeenten, vrijwilligerscentrales, Burgerkracht Limburg en POVL voor een sterk Limburg!