Skip Sidebar

Over ons

DE GROENE TRANSFORMATOR, WAT IS DAT?
Het Duurzaamheidscentrum in Roermond wordt dé plek waar mensen worden geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid binnen hun eigen leven, hun werk ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingWelzijn
Deel
De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)

Over De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)

DE GROENE TRANSFORMATOR, WAT IS DAT?
Het Duurzaamheidscentrum in Roermond wordt dé plek waar mensen worden geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid binnen hun eigen leven, hun werk bij een organisatie/instelling/bedrijf of middels een burgerinitiatief. Het nieuw op te zetten centrum gaat dit doen in samenwerking met vele partners die hieraan een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook.

In het centrum gaan activiteiten m.b.t. verduurzaming plaatsvinden. Denk aan de thema’s groen, biodiversiteit, afval, energie, klimaatadaptatie, duurzaam wonen, circulaire economie, vervoer, enzovoorts. Ook het onderwijs wordt actief betrokken bij het initiatief.

Het toekomstige Duurzaamheidscentrum heeft als belangrijkste doelen:

- Kennisoverdracht en educatie, bieden van perspectief
- Netwerken verbreden en verbinden
- Bewustwording van het belang van duurzaamheid
- Het realiseren van duurzame ontwikkelingen vanuit het centrum (van klein naar groot, ontstaan vanuit de betrokken partners)

Bovenstaande doelen bereiken we enkel door intensief samen te werken met een breed netwerk. Een netwerk van inwoners, scholen, organisaties, bedrijven en de gemeente die gemotiveerd zijn om duurzaamheid naar een volgend level te dragen en het belang inzien elkaar lokaal te kunnen vinden.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Transformaatje - vrijwilliger in ons Inspiratiehuis
Taak · 2–4 uur
Roermond
Transformaatje - vrijwilliger in ons Inspiratiehuis
Als transformaatje heet je bezoekers van het duurzaamheidscentrum welkomen, je gaat in gesprek en praat op een open en positieve manier over duurzaamheid.Geplaatst door De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)
Vrijwilliger klusteam
Taak · 2–4 uur
Roermond
Vrijwilliger klusteam
Wij zoeken voor ons klusteam handige mensen die willen meehelpen bij onderhoudswerkzaamheden en maatwerk-opdrachten in ons duurzaamheidscentrum.Geplaatst door De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)
Vrijwilliger Groen
Taak · 2–4 uur
Roermond
Vrijwilliger Groen
De BuitenMaatjes verzorgen het groen rondom het pand van De Groene Transformator. Geplaatst door De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)
Meedoen met Repair Café
Taak · 2–4 uur
Roermond
Meedoen met Repair Café
We zoeken gepassioneerde vrijwilligers die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten of die willen helpen bij de organisatie van ons Repair Café!Geplaatst door De Groene Transformator (Duurzaamheids-centrum)

Foto's